Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Jāņa asariņa / tautas biezpienkūka

2012. gada 7. janvāris
Foto: Jānis, Asariņš
Pagatavošana
30 min
1. Galvenais nesaspringt un apznāties, ka pareizi izprotot notiekošo viss izdosies un kaut ko salaižot "dēlī" visu var labot.
2. Krēma pagatavošana. sametiet blendrī biezpienu, pielejiet eļļu, var pielikt nedaudz ābolu biezeni, pieberiet sauso pienu vai kafijas krējumu (šī sastāvdaļa ir krēma konsistences un maigās garšas "nagla"), pielieciet krēma garšvielas, ieberiet cukuru. Cukuru berot jārēķinās ar izmantojamo cepumu saldumu. Nepārsaldiniet! Cukuru var papildināt jebkurā laikā un dažādām metodēm. Sablendējiet masu. Pārbaudiet vai biezpiena krēma konsistence jūs amierina, pagaršojiet. Papildiniet pēc vajadzības un intuīcijas kādu no krēma sastavdaļām. Blendējiet un papildiniet sastāvdaļas kamēr krēms iznāks jūsu gaumē.
3. Kūkas veidošana. Ielejiet tasītē nedaudz sulas. Sulu var neizmantot ja krēms sanācis pārlieku sulīgs. Sulai var pielikt kādu karoti citrona sulas (priekš tiem,kuriem garšo spirdzinošākas kūkas). Katru cepumu strauji pamērcējiet (vai nemērcējiet sulā) un kārtojiet cepumus pamīšus ar biezpiena krēmu.
4. Dekorējiet tortī
5. Ļaujiet kārtojumam "ievilkties" vismaz 6 stundas
6. Lieciet jūsu (manējo) šedervu galdā.
7. Jums būs patīkami atklāt "Selgas" piparkūku lielisko ziemas noskaņai atbilstošo saderību ar šo lielisko maigās konsistences biezpiena krēma masu. Jūs protams uzlabosiet un mainīsiet receptes izejvielas, variēsiet ar augļiem, pektīna konfektēm, cukādēm, poiparkūku vietā izmantosiet parasto "Selgu". Tāpat arī noderīgas jums izrādīsies iemaņas, kuras gūsiet pagatavodamibiezpiena masu, jo tagad tā jums vienmēr izdosies.
8. Pasaulē šāda veida kārtojumus sauc par "ledusskapja" kūkām. Tāpēc vēsa vieta (kurā neož pēc sīpoliem, zivīm, vecām zeķēm un tamlīdzīgi) būs labs sabiedrotais šim gardumam.
9. Ja mīksto "Selgas" piparkūku nav, jūs variet cepumus mērcēt karstvīnā vai (vēsā) sulā, kura iepriekš tikusi karsēta ar garšvielām. Krēma pārsātināšana ar asām garšvielām nebūtu labā toņa cienīga padarīšana.
10. Lai smeķē DĀRGIE DRAUGI!
Uz augšu