Rudzu - medus cepumi

4 1

Sastāvdaļas

  • 3 glāzes rudzu miltu
  • 125 g sviesta vai margarīna istabas tempertūrā
  • 1 tējk. sodas
  • 3 ēd. k. skābā krējuma
  • 4 ēd. k. šķidra medus
  • 1 ola mīklā un viena apsmērēšanai, ja vēlas
  • Rieksti, saulespuķu sēkliņas, sezama sēkliņas, ķimenes un ko vien sirds vēlas pievienot

Pagatavošana

60 min.
  1. Medu, krējumu ieliek traukā, izmaisa. Pievienoj olu, izmaisa. Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas tempertūrā, izmaisa.
  2. Miltus sajauc ar sodu un pievieno visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisa. Es parasti miltus nelieku visu vienā piegajienā, jo nevar zināt cik tieši šajā reizē būs nepieciešams. Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakapeniski ,maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.
  3. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm.
  4. Pa to laiku es sagatavoju riekstus, saulespuķu sēkliņas. Apcepu. Riekstus sasmalcinu.
  5. Mīklu sadala bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var jau arī mazākās un arī lielākās. Vienai bumbiņai iemīcīju iekšā riekstus.
  6. Vienai saulespuķu sēkliņas. Citas atstāju bez nekā.
  7. Gatavās bumbiņas saplacina pankūciņās, ne plānās ,bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša, kādu biezumu vēlas.
  8. Saplacinātās mīklas bumbiņas apbēr ar riekstiem, saulespuķu sēkliņām, sezama sēkliņam, ķimenēm. Ar formiņam iespiež dekoriņus un beigās apsmērē ar sakultu olu.
    Saplacinātās mīklas bumbiņas apbēr ar riekstiem, saulespuķu...
  9. Cep ap 200 gradiem ap 15 minūtēm.
  10. Gatavie cepumi ir ļoti mīksti, maigi.
  11. Tie nav īsti saldi, tik nedaudz medus piedod tādu piegaršu.Ta kā var ēst gan ar ko saldu, gan arī ar sāļu.
    Tie nav īsti saldi, tik nedaudz medus piedod tādu piegaršu.T...
  12. Ja nu ļoti vēlamies saldus cepumus, tad pievieno sākumā cukuru, domāju, ka ap 3 ēd. k. būs pietiekami.
    Ja nu ļoti vēlamies saldus cepumus, tad pievieno sākumā cuku...
  13. Ļoti neparasti, ļoti interesanti, diezgan veselīgi un lot gardi!
  14. Pat negaidīju, ka dēls,kurš ir loti izvēlīgs, būs tik lielā sajūsmā tos nogaršojot.
  15. Ēda vienu pēc otra.
    Ēda vienu pēc otra.
  16. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

artūrs daniels 2015. gada 22. marts 13:24
Ļoti vienkārši un garšīgi priekš launaga.
Kaut man ie 10gadi!
Anete 2014. gada 26. februāris 16:54
Es izveidoju formu apm. 10-15cm diametrā. Sacepu vakarā un tikai nākamā dienā nobaudīju ar draugiem, aizvien bija mīksti. Ne sāļi, ne saldi,bet naudz ir jūtams saldums. Tikai saliku kaltētas plūmes. Uz dažiem cepumiem saulespuķu sēklas uz citiem magones, ķimenes. Ļoti garšīgi un veselīgi.
anetesooda 2012. gada 28. decembris 20:19
ļoti garšīgi.es vēl pieliku žāvētas dzērvenes un aplēju ar medu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize