Rudzu - medus cepumi

2012. gada 7. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Medu, krējumu ieliek traukā, izmaisa. Pievienoj olu, izmaisa. Pievieno mīkstu sviestu, kas pastavējis istabas tempertūrā, izmaisa.
2. Miltus sajauc ar sodu un pievieno visas pārējās sastavdaļas. Visu izmaisa. Es parasti miltus nelieku visu vienā piegajienā, jo nevar zināt cik tieši šajā reizē būs nepieciešams. Tādēļ iesaku vienmēr vienu glāzi pievienot pakapeniski ,maisot, mīcot. Mīkla sanāk ļoti maiga, mīksta, bet tai nav jālīp pie rokām.
3. Gatavo mīklu ieliekam maisiņā un atstājam uz 20 minūtēm.
4. Pa to laiku es sagatavoju riekstus, saulespuķu sēkliņas. Apcepu. Riekstus sasmalcinu.
5. Mīklu sadala bumbiņās, aptuveni persika lielumā, var jau arī mazākās un arī lielākās. Vienai bumbiņai iemīcīju iekšā riekstus.
6. Vienai saulespuķu sēkliņas. Citas atstāju bez nekā.
7. Gatavās bumbiņas saplacina pankūciņās, ne plānās ,bet būtībā biezums arī atkarīgs no katra paša, kādu biezumu vēlas.
8. Saplacinātās mīklas bumbiņas apbēr ar riekstiem, saulespuķu sēkliņām, sezama sēkliņam, ķimenēm. Ar formiņam iespiež dekoriņus un beigās apsmērē ar sakultu olu.
Foto: Nataša Rogova
9. Cep ap 200 gradiem ap 15 minūtēm.
10. Gatavie cepumi ir ļoti mīksti, maigi.
11. Tie nav īsti saldi, tik nedaudz medus piedod tādu piegaršu.Ta kā var ēst gan ar ko saldu, gan arī ar sāļu.
Foto: Nataša Rogova
12. Ja nu ļoti vēlamies saldus cepumus, tad pievieno sākumā cukuru, domāju, ka ap 3 ēd. k. būs pietiekami.
Foto: Nataša Rogova
13. Ļoti neparasti, ļoti interesanti, diezgan veselīgi un lot gardi!
14. Pat negaidīju, ka dēls,kurš ir loti izvēlīgs, būs tik lielā sajūsmā tos nogaršojot.
15. Ēda vienu pēc otra.
Foto: Nataša Rogova
16. Lai labi garšo!
Uz augšu