Zivju soļanka [fotorecepte

4 1

Sastāvdaļas

  • Zivju buljonam:
  • 600 g zivju izlases zupai (galva, asakas, aste)-lasis
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 2.5 -3L ūdens
  • 2 lauru lapas
  • 5 --6 graudiņi piparu
  • Soļankai:
  • 400 g filejas (lasis)
  • 2 nelieli sīpoli
  • 3 sālīti gurķīši
  • Piciņa sviesta
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 3 ēdamkarotes tomātu pastas
  • Olīves bez kauliņiem
  • 1 ēdamkarotes konservētu kaperu
  • Sāls
  • Dilles, pētersīļi, citrons

Pagatavošana

90 min.
  1. Gatavojam buljonu! Asakas, galvu, asti nomazgājam. Asakas ar asti liekam katlā ar ūdeni, savukārt, no laša galvas jāizgriež ārā noteikti žaunas. Pēc tam liekam katlā un vāram uz vidējas temperatūras.
    Gatavojam buljonu! Asakas, galvu, asti nomazgājam. Asakas ar...
  2. Cītīgi ar karoti ņemam nost putas, kas parādās. Kad tās vairs neveidojas, liekam klāt divus veselus notīrītus sīpolus un vienu notīrītu burkānu, pievienojam lauru lapas un graudu piparus. Vāram uz vidējas temp. vismaz 30-45min.
    Cītīgi ar karoti ņemam nost putas, kas parādās. Kad tās vair...
  3. Kad buljons ir izvārījies, to izkāšam caur smalku sietu, apakšā protams liekot otru katlu vai bļodu. Galvu, asakas, asti ar sīpoliem un burkāniem liekam atsevišķi uz šķīvja.
    Kad buljons ir izvārījies, to izkāšam caur smalku sietu, apa...
  4. Tad jāsagriež daži sīpoliņi, gurķi un, ja ir vēlēšanās arī olīves.
    Tad jāsagriež daži sīpoliņi, gurķi un, ja ir vēlēšanās arī o...
  5. Uz pannas uzliekam nelielu piciņa sviestu un apbrūninām sīpolus, un tad pievienojam 1 ēdamkaroti miltu un visu pacepj 1-2 minūtes.
    Uz pannas uzliekam nelielu piciņa sviestu un apbrūninām sīpo...
  6. Pannā pielej pusglāzi zivju buljona un maisot, pagaida kamēr tas sabiezē un kļūst viendabīga. Pievieno tomātu pastu
    Pannā pielej pusglāzi zivju buljona un maisot, pagaida kamēr...
  7. Tomātu pastu samaisa kopā ar sīpoliem, buljonu, miltiem un pievieno gurķus. Visu sautē 5minūtes.
    Tomātu pastu samaisa kopā ar sīpoliem, buljonu, miltiem un p...
  8. Pēc tam masu liek katlā, kur jau ir mūsu iepriekš sagatavotais buljons. Klāt pievieno kaperus, olīves, laša fileju, sāli un piparus. No asakām izlobām laša gaļu, tikai jāskatās uzmanīgi, lai netrāpās līdz kāda asaka un pievienojam šo gaļu klāt zupai.
    Pēc tam masu liek katlā, kur jau ir mūsu iepriekš sagatavota...
  9. Visu vāral 10-15minūtes.
    Visu vāral 10-15minūtes.
  10. Zupu lej šķīvī, pievieno citrona šķēles, zaļumus, krējumu pēc vēlēšanās, kā arī papildus olīves :)
    Zupu lej šķīvī, pievieno citrona šķēles, zaļumus, krējumu pē...

Komentāri

anna 2014. gada 5. oktobris 17:32
Tiesam vienigais, ko dazs labs var pateikt, ir "man skola macija... Bla bla bla" :)))) Lieliska recepte!!! Es par "videjo temperaturu" sapratu. So zupu varu sev un viram jau kuro reizi. ;)
2014. gada 21. jūlijs 14:39
Nu ir citi kam patīk "piesieties" vārdiem
Jurģis 2012. gada 18. janvāris 15:20
Interesanti un neizprotami - "vārām uz vidējas temperatūras"...
Man skolā mācīja ka vārīšānās temperatūra ir konstanta +100 grādi jūras līmenī... Tātad vidēja temperatūra būtu +50 grādi? Kā tādā izvārīsies burkāns 45 munūtēs?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas