Sākums > Receptes > Zupas

Zivju soļanka [fotorecepte

2012. gada 4. janvāris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
90 min
1. Gatavojam buljonu! Asakas, galvu, asti nomazgājam. Asakas ar asti liekam katlā ar ūdeni, savukārt, no laša galvas jāizgriež ārā noteikti žaunas. Pēc tam liekam katlā un vāram uz vidējas temperatūras.
Foto: TeddyWife
2. Cītīgi ar karoti ņemam nost putas, kas parādās. Kad tās vairs neveidojas, liekam klāt divus veselus notīrītus sīpolus un vienu notīrītu burkānu, pievienojam lauru lapas un graudu piparus. Vāram uz vidējas temp. vismaz 30-45min.
Foto: TeddyWife
3. Kad buljons ir izvārījies, to izkāšam caur smalku sietu, apakšā protams liekot otru katlu vai bļodu. Galvu, asakas, asti ar sīpoliem un burkāniem liekam atsevišķi uz šķīvja.
Foto: TeddyWife
4. Tad jāsagriež daži sīpoliņi, gurķi un, ja ir vēlēšanās arī olīves.
Foto: TeddyWife
5. Uz pannas uzliekam nelielu piciņa sviestu un apbrūninām sīpolus, un tad pievienojam 1 ēdamkaroti miltu un visu pacepj 1-2 minūtes.
Foto: TeddyWife
6. Pannā pielej pusglāzi zivju buljona un maisot, pagaida kamēr tas sabiezē un kļūst viendabīga. Pievieno tomātu pastu
Foto: TeddyWife
7. Tomātu pastu samaisa kopā ar sīpoliem, buljonu, miltiem un pievieno gurķus. Visu sautē 5minūtes.
Foto: TeddyWife
8. Pēc tam masu liek katlā, kur jau ir mūsu iepriekš sagatavotais buljons. Klāt pievieno kaperus, olīves, laša fileju, sāli un piparus. No asakām izlobām laša gaļu, tikai jāskatās uzmanīgi, lai netrāpās līdz kāda asaka un pievienojam šo gaļu klāt zupai.
Foto: TeddyWife
9. Visu vāral 10-15minūtes.
Foto: TeddyWife
10. Zupu lej šķīvī, pievieno citrona šķēles, zaļumus, krējumu pēc vēlēšanās, kā arī papildus olīves :)
Foto: TeddyWife
Uz augšu