Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Mannā - burkānu kēksiņi

2012. gada 4. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
80 min
1. Krējumam (jogurtam vai kefīram, ko nu izvēlamies) pievieno mannā un atstāj uz 1 stundu.
2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem.
3. Dzeltenumus puto ar 1/2 glāzi cukura, līdz gaišai masai.
4. Burkānus, sarīvētus uz smalkās rīves, kopā ar otru pus glāzi cukura sablenderē.
5. Mannā masai pievieno blenderētos burkānus, izmaisa un atstāj.
6. Olas baltumus puto ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām.
7. Olu dzeltenumus savieno ar mannā masu, pievieno miltus ar cepamo pulveri. Visu izmaisa ar roku vai ar mikseri.
8. Iecilā olu baltumus un lēnām, rūpīgi izmaisa.
9. Liek ieeļļotās mazās vai arī lielā formā.
10. Cep ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
11. Kad atdzisuši, izņem no formiņām. Ja ir vēlēšanās, izdekorējam. Es dekorēju ar zefīra krēmu,recepte būs šeit: http://www.receptes.lv/receptes/zefiri/
Foto: Nataša Rogova
12. Lai labi garšo!
Foto: Nataša Rogova
Uz augšu