Mannā - burkānu kēksiņi

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 glāze/s skābā krējuma vai jogurta, vai kefīra
  • 1 glāze/s mannā
  • 1.5 glāze/s miltu
  • 3 olas
  • 1 tējk. cepamā pulvera vai 1/2 tējk. sodas
  • 1 glāze/s cukura
  • 1 glāze/s uz smalkās rīves rīvētu burkānu

Pagatavošana

80 min.
  1. Krējumam (jogurtam vai kefīram, ko nu izvēlamies) pievieno mannā un atstāj uz 1 stundu.
  2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem.
  3. Dzeltenumus puto ar 1/2 glāzi cukura, līdz gaišai masai.
  4. Burkānus, sarīvētus uz smalkās rīves, kopā ar otru pus glāzi cukura sablenderē.
  5. Mannā masai pievieno blenderētos burkānus, izmaisa un atstāj.
  6. Olas baltumus puto ar šķipsniņu sāls līdz stingrām putām.
  7. Olu dzeltenumus savieno ar mannā masu, pievieno miltus ar cepamo pulveri. Visu izmaisa ar roku vai ar mikseri.
  8. Iecilā olu baltumus un lēnām, rūpīgi izmaisa.
  9. Liek ieeļļotās mazās vai arī lielā formā.
  10. Cep ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
    Cep ap 200 grādiem ap 20-30 minūtēm.
  11. Kad atdzisuši, izņem no formiņām. Ja ir vēlēšanās, izdekorējam. Es dekorēju ar zefīra krēmu,recepte būs šeit: http://www.receptes.lv/receptes/zefiri/
    Kad atdzisuši, izņem no formiņām. Ja ir vēlēšanās, izdekorēj...
  12. Lai labi garšo!
    Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Alise Riekstiņa 2017. gada 25. oktobris 16:33
ļoti gardi!
Inara 2016. gada 24. marts 23:30
Paldies par recepti,loti garsigi!!!
Rasma 2013. gada 29. aprīlis 16:30
Keksinji sanaaca ljoti garshiigi,bet cepu 180 graados,jo kad cepu 200 graados pirmo pannu,keksinji mazliet piedega :))

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize