Biešu kēksiņi

2012. gada 4. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
80 min
1. Auzu pārslas sajauc ar skābo krējumu.
2. Olas baltumus atdala no dzeltenumiem. Puto dzeltenumus ar daļu cukura un vaniļas cukuru līdz masa paliek gaiša, tad pievieno rīvētas bietes aplietas ar citrona sulu.
3. Pievieno auzu pārslas, saputo. Pievieno miltus ar cepamo pulveri, riekstus un saputotus olas baltumus ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru. Baltumus puto stingrās putās. Visu izmaisa kārtīgi.
4. Lej formiņās, lielās vai mazās, cep ap 180-200 grādiem 40-50 minūtes, līdz keksiņi palikuši brūni.
5. Atdzesē un tad izņem no formiņām.

Lai labi garšo!
Uz augšu