Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Skābā krējuma,iebiezinātā piena deserta kūka

2012. gada 4. janvāris
Foto: Nataša Rogova
Pagatavošana
60 min
1. Apgrauzdētus riekstus sablenderē drupačās.
2. Cepumus arī sablenderē ļoti smalki. Visu sajauc, pievieno izkausētu sviestu. Izmais un liek traukā kur ievietots cepamais papīrs vai pārtikas plēve, tas palīdzēs gatavo desertu izņemt no trauka.
3. Izlīdzina šo masu, izveido maliņas un atstāj kamēr gatavo desertu.
4. Sāk putot skābo krējumu ar vaniļas cukuru. Bildē ar numuru ~~1.~~ var redzēt cik krējums ir sākumā vēl nesaputots.
5. Puto ap 15 minūtēm. Tikko kā sāk putot krējums paliek šķidrāks kā sākumā, tad sāk mainīt krāsu, paliek sniegbalts un spīdīgs. Lēnām sāk arī palikt biezāks. Kad jau saputots līdz brīdim, ka krējums ir krēmīgs, biezs, sniegbalts un spīdīgs, tas būs palielinājies apjomā.
6. Bildē var salīdzināt, ka krējums tiešām ir divas reizes vairāk kā sākumā, kad nebija saputots. (N.2.) Putojot lej iekšā iebiezināto ~bilde N.3~ pienu, šajā brīdī masa paliek šķidrāka. Saputo ap 5 minūtēm.
Foto: Nataša Rogova
7. Aukstā pienā iemaisa želatīnu un atstāj uz 5 minūtēm, lai uzbriest. Tad uzsilda, izmaisa, lai želatīns izkūst un pienā nav redzami želatīna graudiņi.
8. Putojot krējuma masu lejam iekšā pienu.
9. Turpin putot vēl ap 5-7 minūtēm.
10. Tad šo masu lej uz cepumu pamatnes. Ja vēlās zīmējumu vai uzrakstu, tad mazliet desertu sajauc ar kakao un uzlej uz baltā deserta. Vai arī pēc tam ar izkausētu šokolādi var izdekorēt.
11. Liek ledusskapī kā minimums uz 2 stundām vai ideālā gadījumā uz 12 stundām.
12. No sarkanas želejas izspiedu sirsniņas un ar tām papildināju desertu. Želeju var nopirkt gatavu vai arī pagatavot no sulas pats.
Foto: Nataša Rogova
13. Deserts ir ļoti maigs,krēmīgs,mutē kūstošs.
14. Lai labi garšo!
Uz augšu