Sākums > Receptes > Deserti

Mājās gatavotā torte cielaviņa jeb cielavdēls

2012. gada 3. janvāris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Gatavo biskvīta mīklu.
2. riekstus izber plānā kārtiņā uz sausas pannas un cepeškrāsnī apgrauzdē. Tad riekstus atdzesē un sasmalcina ar nazi. Ja riekstus smalcina rullējot vai dauzot, tad izdalās eļļa un tie salīp. Biskvītam sausā traukā liec olu baltumus, cukuru sadali 3 daļās un pievieno pakāpeniski, nepārtraukti putojot, līdz veidojas stingras putas. Tad iecilā izsijātus miltus un sasmalcinātos riekstus.
3. Cep bezē biskvītu.
4. uz cepamā papīra (labāk pergamenta) uzzīmē trīs 26 cm lielus apļus un izgriez tos par 2 cm lielākus. Biskvīta masu sadali trīsdaļās un katru liec pa vidu uzzīmētajam aplim. Tad ar konditorejas nazi masu vienmērīgi izlīdzini atbilstoši uzzīmētajam aplim. Olu baltumu cepumu liec līdz 100 grādiem sakarsētā cepeškrāsnī un kaltē 1 stundu. Ja krāsnij nav ventilatora, tad durvis ir nedaudz jāatver. Pēc krāsns izslēgšanas bezē cepumu ieteicams tajā vēl atstāt un atdzesēt.
5. Gatavo krēmu.
6. katliņā savieno ūdeni ar cukuru un savāra sīrupu. Saputo olu dzeltenumus, palēnām tiem pielejot un pieputojot karsto sīrupu. Tad pievieno sviestu un izsijātu kakao, kas izšķīdināts rumā.turpina putošanu. Pakāpeniski pieputo arī kondensēto pienu. Krēmu atdzesē ledusskapī.
7. Gatavo krēmu dekorēšanai.
8. ūdens peldē karsē saldo krējumu (ap 60 grādiem), tajā izšķīdina sadrupinātu šokolādi. sanāk pabieza, bet līstoša šokolādes masa, tai pievieno smalcinātus riekstus.vēlams likt kalāt jau sākumā.
9. Kārto kūku.
10. biskvītam noņem cepamo papīru. 2 no biskvītiem apsmērē ar pusi krēma, nolīdzini un saiec abus kopā. Virsū liec trešo biskvītu. palikušo krēmu vienmērīgi pārklaj kūkas virsai un malām. pārlej ar šokolādes krēmu (rotāšanai) un tortes malas apstrādā ar sadrupinātiem šokolādes cepumiem.
Uz augšu