Sākums > Receptes > Salāti

Siļķe kažokā - Zaigas īpašā recepte

2011. gada 30. decembris
Foto: Zaiga Zvejniece
Katram sava gardā siļķes kažokā recepte. Arī lietotājai Zaigai, tieši tāpēc recepte iemantojusi šādu nosaukumu. Klasiska recepte pieprasa ierastu sastāvdaļu izmantošanu, kas šajā receptē arī īstenots.
Lai katra kārta skaista un salātu garša izdevusies tieši tāda, kā kārojas!
Pagatavošana
60 min
1. Novāra un atdzesē kartupeļus, burkānus, olas.
2. Visas sastāvdaļas sagriež mazos kubiņos. Tad liek kārtām: kartupeļi, siļķe, sīpoli, majonēze, olas, majonēze, burkāni, majonēze, bietes, majonēze.
3. Un pēc tam ja paliek pāri olas, dekorē virsmu, liekot vienu strīpu olu, otru strīpu sagrieztu lociņu.

Labu apetīti!
Foto: Zaiga Zvejniece
4. Noderīgi:

* Lai ari klasiski šajos salātos izmanto sālītu vai mazsālītu siļķi, allaž var eksperimentēt un pamēģināt ar marinētu, lai noskaidrotu, kāda salātu versija būs tavām garšas kārpiņām vistīkamākā.

* Salātus var baudīt uzreiz pēc gatavošanas, tomēr gardāki tie būs, ja ļausi garšām dažas stundas savilkties un vienai ar otru savienoties.

* Vari izmēģināt ko jaunu – gatavot salātus nevis vienā kopēja traukā, bet likt deserta traukos vai uz tasītēm, paredzot katram savu porciju, kas glīti noformēta.
Uz augšu