Mans plova variants

4 1

Sastāvdaļas

  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • 300 g cūkgaļas
  • 2 vidēji tomāti
  • 1 neliela paprika
  • Sāls
  • Pipari
  • Timiāns
  • Malta paprika
  • Kumīns
  • 300 g rīsu

Pagatavošana

120 min.
  1. Sīki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas eļļā līdz tie kļūst zeltaini, tad ņemam nost no pannas, liekam trauciņā.
    Sīki sagrieztus sīpolus apcep uz pannas eļļā līdz tie kļūst...
  2. Tur pat uz pannas liek cūkgaļu, sagrieztu mazos gabaliņos. Cep uz mazas uguns kādas 10 minūtes.
    Tur pat uz pannas liek cūkgaļu, sagrieztu mazos gabaliņos. C...
  3. Tad pievieno apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos burkanus, uzliekam vāku un sautējam. Pa to laiku sagriežam mazos gabaliņos papriku un tomātus, kam noņemta miza.
    Tad pievieno apceptos sīpolus, uz rupjās rīves sarīvētos bur...
  4. Pannā liek pariku un tomātus. Sautē, ik pa laikam apmaisot, līdz gaļa gandrīz gatava.
    Pannā liek pariku un tomātus. Sautē, ik pa laikam apmaisot,...
  5. Tad uzber pa virsu rīsus, aplej ar ūdeni tā,lai viss ir mazliet apsegts.
    Tad uzber pa virsu rīsus, aplej ar ūdeni tā,lai viss ir mazl...
  6. Pa vidu ieliek vairākas ķiplokdaiviņas. Uzliek vāku un uz mazas uguns sautē kādas 30 minūtes. Ik pa laikam var apskatīties vai nav galīgi viss iztvaikojis, vai ir kur sautēties.
  7. Kad viss skidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību, ja vēl bija pacieti tad pievienoju mazliet ūdeni, ap 100 ml, lai vel pasautējas. 8) Nemaisa līdz rīsi nav gatavi. Un tad, kad rīsi mīksti izmaisa un pasniedz. Protams, ja panna velk klāt, tad var maisīt, bet man labi viss sautējās, ka nebija vajadzība maisīt.
    Kad viss skidrums bija sasūcies es pagaršoju rīsu gatavību,...
  8. Šis bija mans pirmais plovs un izdevās ļoti gards, ka pat nopriecāties nevarēju. Protams to nevar nosaukt par īstu plovu, jo īstu gatavo čuguna katlā, bet man tāda nav. Būs jāiegādājās.
  9. Kaut nav īsti īsts plovs, tomēr gards.
    Kaut nav īsti īsts plovs, tomēr gards.
  10. Var arī pasniegt šādi:
  11. Ieliekam stikla trauciņā blīvi piespiežam,apgāžam un ļoti viegli iznak ārā. Tā var pasniegt arī visu plovu,ielikt lielā bļodā,tad lielā šķīvī,vai katram atsevišķi.
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

aldis 2015. gada 2. oktobris 21:34
Plovu gatavo tikai uzbeki,pārējie vāra rīsu putru ar gaļu un citiem produktiem!A.
anete 2015. gada 2. oktobris 18:21
par plovu to saukt īsti nedrīkst, rīsi ar cūkgaļu varbūt.?! vai varbūt viltotais plovs? ;)
Anita 2015. gada 2. oktobris 08:29
gaļas vietā var būt ari cepamās sēnes- baravikas, gailenes, kuras apcep atsevišķi. sanāk garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni