Gardās zirņu pikas

4 1

Sastāvdaļas

  • Zirņu pikām:
  • 500 g vārītu pelēko zirņu
  • 200 g vārītu kartupeļu
  • 1 sīpols
  • 200 g žāvētas gaļas
  • Sāls
  • Pipari
  • Mērcei:
  • 2 lieli sīpoli
  • 3 ēd. k. krējuma
  • Sāls
  • Nedaudz eļļas

Pagatavošana

30 min.
  1. Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
    Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
  2. Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeļiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi. Masu sajauc kopā un kārtīgi samaisa.
    Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu d...
  3. Sīpolu sagriež smalkos kubiciņos, apcep brūnus un pēc tam pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar pipariem, ja nepieciešams arī sāli, visu apcep vēl pāris minūtes.
    Sīpolu sagriež smalkos kubiciņos, apcep brūnus un pēc tam pi...
  4. Apcepto gaļu un sīpolu, kopā ar tauciņiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa.
    Apcepto gaļu un sīpolu, kopā ar tauciņiem pievieno zirņu un...
  5. No masas taisa bumbas jeb pikas.
    No masas taisa bumbas jeb pikas.
  6. Zirņu pikas ir gatavas! Var ēst uzreiz, pasniedzot ar kefīru. Bet man labāk garšo, ja tās ir siltas, pat karstas! Lai to panāktu, liekam pikas uz paplātes, liek cepeškrāsnī uz 10-15min.

    Pa to laiku var sataisīt arī krējuma-sīpolu mērci, kas ļoti labi iet kopā ar zirņu pikām un kefīru!
  7. Sīpolus sagriež ripiņās, apcep līdz tie mīksti, tad pievieno pāris ēdamkarotes krējuma un nedaudz sāli. Pasautē visu 1 minūti un mērce gatava! Pasniedz uzreiz.

    Labu apetīti!
    Sīpolus sagriež ripiņās, apcep līdz tie mīksti, tad pievieno...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Marika 2014. gada 22. decembris 20:27
Es noteikti pamēģināšu pagatavot šo ēdienu. Skatoties vien, siekalas tek. Gribu pamēģināt pievienot klāt putukrējuma mērci.
mm 2013. gada 27. februāris 16:21
ir labs

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni