Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Gardās zirņu pikas

2011. gada 28. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
30 min
1. Zirņus un kartupeļu iepriekš novāra.
Foto: TeddyWife
2. Kartupeļus sastampā, samaļ vai sablenderē. Pēc tam to pašu dara ar pelēkajiem zirņiem. Kartupeļiem izmantoju stampu, pelēkajiem zirniem blenderi. Masu sajauc kopā un kārtīgi samaisa.
Foto: TeddyWife
3. Sīpolu sagriež smalkos kubiciņos, apcep brūnus un pēc tam pievieno arī sagrieztu žāvēto gaļu, pakaisa ar pipariem, ja nepieciešams arī sāli, visu apcep vēl pāris minūtes.
Foto: TeddyWife
4. Apcepto gaļu un sīpolu, kopā ar tauciņiem pievieno zirņu un kartupeļu masai. Visu atkal labi samaisa.
Foto: TeddyWife
5. No masas taisa bumbas jeb pikas.
Foto: TeddyWife
6. Zirņu pikas ir gatavas! Var ēst uzreiz, pasniedzot ar kefīru. Bet man labāk garšo, ja tās ir siltas, pat karstas! Lai to panāktu, liekam pikas uz paplātes, liek cepeškrāsnī uz 10-15min.

Pa to laiku var sataisīt arī krējuma-sīpolu mērci, kas ļoti labi iet kopā ar zirņu pikām un kefīru!
7. Sīpolus sagriež ripiņās, apcep līdz tie mīksti, tad pievieno pāris ēdamkarotes krējuma un nedaudz sāli. Pasautē visu 1 minūti un mērce gatava! Pasniedz uzreiz.

Labu apetīti!
Foto: TeddyWife
Uz augšu