Cepetis sinepju un medus marinādē [fotorecepte

5 1

Sastāvdaļas

  • Marinādei
  • 2 l ūdens
  • 50 g sāls
  • 200 g medus
  • 150 g angļu sinepes
  • 1 kanēļu standziņa
  • 3 lauru lapas
  • 4 krustnagliņas
  • 4 smaržīgie pipari
  • Cepetim
  • 1.5 kg cūkgaļas (labāk pavēdere, es izmantoju parastu kakla karbonādi)
  • 2 ēdamkarotes eļļas vai olīveļļas
  • Svaigs timiāns vai rozmarīns
  • Sāls, pipari

Pagatavošana

160 min.
  1. Gatavojam marinādi! Katlā ielejam ūdeni, liekam uz plīts karsēties, pievienojam sāli, medu, sinepes un garšvielas. Visu uzvārā un karsē vēl 2 minūtes. Tagad katls jānoliek vēsumā, lai atdziest. Cūkgaļu var likt marinādē tikai tad, kad tā ir pilnībā atdzisusi - auksta!
    Gatavojam marinādi! Katlā ielejam ūdeni, liekam uz plīts kar...
  2. Kad marināde ir atdzisusi pilnībā, varam sākt domāt par cūkgaļu! Ja tai ir ādiņa, skaistumam varam to iegriezt rūtiņās vai kā citādi. Gaļu pilnībā iegremdē marinādē, uzliek vāku un novieto ledusskapī vai kādā citā vēsā vietā (balkons).
  3. GAĻU ATSTĀJ UZ 24 STUNDĀM!
    GAĻU ATSTĀJ UZ 24 STUNDĀM!
  4. Nākamajā dienā varam sākt domāt par gaļas cepšanu. Gaļu izņemam no katla un nosusinām to. Cepamplātē ielejam 4 ēdamkarotes marinādes un 2 ēdamkarotes eļļas, visu vidiņā sajauc kopā. Liek uz paplātes gaļu, var nedaudz to apkaisīt ar sāli papildus un pipariem! Neaizmirstam arī par timiāna vai rozmarīna zariņiem un liekam to cepties.
  5. Ja izmantojat pavēderi, sākumā nepieciešams appraut ādīņu.. līdz 220grādiem 20minūtes un tad samazinam temperatūru līdz 180grādiem.
  6. Bet ja izmantojat karbonādes gabalu, tad cepam to uz 180-200grādiem, no abām pusēm vismaz pusotru stundu vai pat divas, atkarīgs no gaļas gabala.
  7. Ja vēlaties lai tas ātrāk sagatavojas, to var pārgriezt uz pusēm.
    Ja vēlaties lai tas ātrāk sagatavojas, to var pārgriezt uz p...
  8. Tas arī viss! Cepetis sanāk ar patīkamu Ziemassvētku garšu, mīksts, maigs.. mmm... :)
    Tas arī viss! Cepetis sanāk ar patīkamu Ziemassvētku garšu,...

Komentāri

Aigars 2015. gada 19. aprīlis 20:16
Ļoti laba marināde. VES marinatorā 0,5kg kakla karbonāde iemarinējās 30min - 2,5 stundās vakariņas gatavas. Visiem iesaku marinatoru... un šo marinādi protams.
Renate Grave 2015. gada 1. janvāris 14:53
Loti garsigi sanaca. nakareiz uz svetkiem obligati pagatavosu. Tikai cepsu lielaka marinade,lai sanak vel suligak. :)
Treknais Pudiņš 2013. gada 3. oktobris 23:45
Zazuljaa, ja neiemarinējās, tad noteikti pa maz garšvielas uz ūdens daudzumu. Marinādēm parasti vajag drusku pārspīlēt ar garšvielām, jo gaļa mērcējoties paņem mazāk, nekā ja to ieziež ar garšvielu maisījumu.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni