Sākums > Receptes > Deserti

Citronu vārītais krēms "Lemon custard"

2011. gada 26. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
30 min
1. No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu.
2. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu.
3. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz masa sabiezē krēmā. Vārot var pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot vēl cukuru. Vārīšana var aizņemt līdz 10 minūtēm.
4. Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu var vēl izberzt caur sietiņu, lai tajā nebūtu jūtami citrona miziņas gabaliņi, bet tas nav jādara obligāti. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas, pievienojot cukuru. Man patīk labāk, ja cukura ir mazāk un ir jūtams krēma skābumiņš.
Foto: Receptes.lv
5. Krēms derēs gan pie pankūkām,
gan uz bulciņām, kūkām, gan uz brokastu maizītes.

Lai labi garšo!
Foto: Receptes.lv
Uz augšu