Citronu vārītais krēms "Lemon custard"

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 lieli citroni
  • 3 lielas olas
  • 6 ēd. k. cukura
  • 45-60 g sviesta
  • Ja ir maazs olas, tad ņem mazus citronus un mazliet mazāk sviesta un cukura

Pagatavošana

30 min.
  1. No citroniem norīvē dzelteno mizas daļiņu, no paša citrona izspiež sulu.
  2. Olas saputo ar cukuru, pievieno citrona sulu un miziņu. Pievieno sviestu.
  3. Trauku liek ūdens peldē un, nepārtraukti maisot ar putojamo slotiņu, vāra līdz masa sabiezē krēmā. Vārot var pagaršot un, ja nepieciešams, pievienot vēl cukuru. Vārīšana var aizņemt līdz 10 minūtēm.
  4. Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu var vēl izberzt caur sietiņu, lai tajā nebūtu jūtami citrona miziņas gabaliņi, bet tas nav jādara obligāti. Krēms ir skābeni salds. Saldums tiek regulēts pēc pašu garšas, pievienojot cukuru. Man patīk labāk, ja cukura ir mazāk un ir jūtams krēma skābumiņš.
    Tad pārtrauc vārīšanu un ļauj krēmam atdzist. Pēc tam krēmu...
  5. Krēms derēs gan pie pankūkām,
    gan uz bulciņām, kūkām, gan uz brokastu maizītes.

    Lai labi garšo!
    Krēms derēs gan pie pankūkām,
gan uz bulciņām, kūkām, gan u...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Asmodeus 2016. gada 26. janvāris 12:15
Nevis curd bet custard. Izlabojiet.
Tipa 2015. gada 12. jūlijs 18:57
Ola tas skaitās dzeltenums+baltums???
Biruta 2013. gada 30. novembris 15:03
Ļoti garšīgs! Man gan tik krēmīgs nesanāca. Laikam citroni pārāk lieli un sulīgi! Bet tā - baigi labs!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti