Plānas

4 1

Sastāvdaļas

  • 100 ml medus
  • Garšvielas piparkūkām 1 paciņa
  • 2 ēd.k skābais krējums
  • 1 maza ola

Pagatavošana

120 min.
  1. Katliņā ieliekam
  2. Tad pievienojam sodu un intensīvi maisam,masa uzpūtīsies.Maisam līdz šī brūna,tad pievienojam garšviela piparkūkām un ļaujam masai nedaudz atdzist,pievienojam skābo krējumu,izmaisam un pievienojam olu,izmaisam,tad maisam iekšā miltus.
  3. Mīcam mīklu,pievienojam lēnām miltus līdz tā nelīp pie rokām.Bet tomēr nepārcenšamies ar miltiem,mīkla mazliet būs lipīga,bet mīcāma.
  4. Ieliekam maisiņā un paturam istabas tempertūrā 2-3 stundas.
  5. Tad rullējam mīklu un spiežam cepumus.
  6. Mīklu vislabāk rullēt starp diviem cepamā papīra gabaliem,jo tad mīklu var izrullēt ļoti plānu un tā nelīp ne pie virsmas,ne pie
  7. Cepam cepumus ap 200 grādiem līdz tie skaisti brūni.Jo plānāk cepumi,jo ātrāk cepas.Aptuvenais laiks 10 minūtes.
  8. Tikko cepti cepumi ir mīksti,bet tiklīdz tos noņem no plats tā tie sastingst un kļūst kraukšķīgi,trausli.
  9. Šīs piparkūkas ir kraukšķīgas,maigas,plānas,mutē kūstošas.

Komentāri

Klāvs Kundrāts 2013. gada 24. decembris 12:15
Yumy!
Klāvs 2013. gada 24. decembris 12:10
Vēl neesmu pamēģināt is bet izsklausās garšīgi!
Ilze 2013. gada 23. decembris 09:28
Sanāca ļoti garšīgas piparkūkas, kraukšķīgas, mutē kūstošas. Sacepu vienu porciju, tās Ziemassvētkus nesagaidīja, nu šodien ķeršos klāt un cepšu atkal.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize