Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Vistas kotletes uz kanēļa standziņas

2011. gada 22. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
150 min
1. Vistas filejas nomazgā, nogriež visas cīpslas.
Foto: TeddyWife
2. Gaļu nepieciešams samalt. Es to izdarīju virtuves kombainā - sagriež fileju smalkākos gabalos un sasmalcina.
3. Pievieno pētersīļus, nedaudz dilles, ķiploku un visas garšvielas (garšvielas var izvēlēties atkarībā no tā, vai gribas asākas vai maigākas kotletītes). Ja ir vēlme, var pievienot arī pienā izmērcētu baltmaizi vai nedaudz saldā krējuma, tad kotletes būs nedaudz maigākas.
Foto: TeddyWife
4. Visu kārtīgi samaisa, bļodai pārvelk pāri pārtikas plēvi un liek ledusskapī uz vienu vai pusotru stundu, lai viss ievelkas.
Foto: TeddyWife
5. Pēc nelielas pauzītes var turpināt darboties virtuvē. No samaltās gaļas sataisa kotletes - izmērs pēc izvēles. Var taisīt daudz mazu kotletīšu vai arī lielas.
Foto: TeddyWife
6. Sakuļ 1 olu un sagatavo rīvmaizi. Katru kotleti apviļā olā un tad rīvmaizē, pēc tam kotletei no vienas puses vidū iestiprina kanēļa standziņu.
Foto: TeddyWife
7. Kotletes var cept gan uz pannas eļļā, gan cepeškrāsnī. Es cepu cepeškrāsnī 200 grādos no abām pusēm 10min un tad 5min grila režīmā.
8. Pa to laiku jāsataisa mērce. Bezpiedevu jogurtu ielej traukā, pievieno sakapātas dilles, lociņus, nedaudz ķiploka, nedaudz sāls un visu samaisa.
9. Pasniegt var gan atsevišķi kotletes ar mērci, gan ar salātiem un kādu piedevu - kartupeļiem, rīsiem, kuskusu.
10. Lai labi garšo!
Foto: TeddyWife
Uz augšu