Melleņu siera kūka

4 1
Melleņu siera kūka
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

  • Mīklai:
  • 150 g miltu
  • 120 g sviesta
  • 50 g cukura
  • 100 g maltu mandeļu
  • Pildījumam:
  • 500 g melleņu (protams var izmantot arī citas ogas piem. zemenes, bet es taisu ar šīm ogām)
  • 200 g krējumsiera
  • 100 ml saldā krējuma
  • 100 g baltās šokolādes
  • 20 g cukura
  • 2 tējk. vanilīna cukura
  • 2 tējk. želatīna

Pagatavošana

90 min.
  1. Sviestu saberž ar cukuru. Pievieno miltus un samaltas mandeles samīca. Mīklu 30 min. atdzesē leduskapī.
  2. Pēc tam klāj ietaukotā veidnē un cep uzkarsētā cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā.
  3. Krējumsieru sajauc ar balto šokolādi, cukuru, vanilīncukuru, uzbriedinātu un izšķīdinātu želatīnu. Pievieno sakultu saldo krējumu.
  4. Masu klāj uz izceptās mīklas pamatnes. Virsū biezā kārtā saber mellenes un liek leduskapī sastingt.
  5. Lai labi garšo!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Garšo! 2012. gada 10. janvāris 19:13
Ļoti garda, bet es ieliku starpā starp apaksējo mīklu un virsējo krēmu sastampātas mellenes, bija ļoti gardi, paldies! ;)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize