Sākums > Receptes > Deserti

Rauga mīkla un zeltaini pīrādziņi

2011. gada 22. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotinu.Pievienojam olu,izmaisam,na maisījumā.Atstājam,kamēr izkausējam sviestu/margarīnu,atdzesējam,lai nav karsts.Tas var būt mazliet silts,bet noteikt ne karsts.Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisam,izmīcam,ja nepieciešami vēl milti,tad pievienojam, uzmanīgi,nepārcenšamies.Mīklai jābūt mazliet lipīgai,ļoti ellastīgai,maigai.Kārtīgi izmīcam.Liekamrauku raudzēties uz stundu.
2. Mīkla palielināsies 2-3 reizes
3. Kamēr raudzējas mīkla,gatavojam pildījumu:
4. 2 lielus sīpolus smalki sagriežam,liekam uz pannas eļļā cepties,sautēties.
5. Žāvētu speķi ap autējam 5-7 minūtes,lai garšas savelkas.
6. Uzraudzēto mīklu izrullējam,izspiežam ar glāzi aplīšus un liekam pildījumu,tā bagātīgi.Pirms liekam pildījumu,katru aplīti saplacinam.Aitaisam šuvi,lai neveras valā,tad pīrādziņm nākamos pīrādziņus,tikmēr jau tos,kas gaida apsedzam ar dvieaigi,mīksti,vienkārši burvīgi
Uz augšu