Rauga mīkla un zeltaini pīrādziņi

5 1

Sastāvdaļas

  • * 500ml piens
  • * 2 tēj.k sāls
  • * 150g sviests/margarīns
  • Es cukurs (ja cepsiet ko saldu,tad cukuru pievienojiet vairāk ap 1/2 glāzi)

Pagatavošana

180 min.
  1. Siltā pienā izšķīdinam raugu,labi ir maisīt ar putojamo slotinu.Pievienojam olu,izmaisam,na maisījumā.Atstājam,kamēr izkausējam sviestu/margarīnu,atdzesējam,lai nav karsts.Tas var būt mazliet silts,bet noteikt ne karsts.Sviestam/margarīnam pievienojam eļļu un šo visu lejam iekšā mīklā un izmaisam,izmīcam,ja nepieciešami vēl milti,tad pievienojam, uzmanīgi,nepārcenšamies.Mīklai jābūt mazliet lipīgai,ļoti ellastīgai,maigai.Kārtīgi izmīcam.Liekamrauku raudzēties uz stundu.
  2. Mīkla palielināsies 2-3 reizes
  3. Kamēr raudzējas mīkla,gatavojam pildījumu:
  4. 2 lielus sīpolus smalki sagriežam,liekam uz pannas eļļā cepties,sautēties.
  5. Žāvētu speķi ap autējam 5-7 minūtes,lai garšas savelkas.
  6. Uzraudzēto mīklu izrullējam,izspiežam ar glāzi aplīšus un liekam pildījumu,tā bagātīgi.Pirms liekam pildījumu,katru aplīti saplacinam.Aitaisam šuvi,lai neveras valā,tad pīrādziņm nākamos pīrādziņus,tikmēr jau tos,kas gaida apsedzam ar dvieaigi,mīksti,vienkārši burvīgi

Komentāri

Annamarija 2013. gada 30. janvāris 22:11
riktigi labi ir ar 3ceturtdaljaam cukura,ja vidinjsh(galja) sanaakusi saalja :)
Annamarija 2012. gada 23. oktobris 13:27
SUPPER recepte! Vieniigi es smoreeju iisaaku laiku.... aptuveni 10 min... iespeejams deel taaa, ka izruleeju plaanus plaaceniishus piiraadziniem.Aaaa, es veel neliku ellu klaat bet uudeni mazliet... un milti bija nepiecieshami ne vairaak kaa 1 kilograms,ja veelas pufiigaakus.
Bafija 2012. gada 1. janvāris 14:43
Paldies par lielisko mīklas recepti!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti