Smilšu cepumi-ziemassvētku noskaņa

4 1

Sastāvdaļas

  • - 100g sviests
  • - 6 ēd.k milti
  • - 1/4 tēj.k soda
  • - šķipsniņa sāls un šķipsniņa citronskābe vai citrona sula dažas piles
  • - 2 tēj.k piparkūku garšvielas

Pagatavošana

50 min.
  1. Tad pievienojam olas dzeltenumu un vēl saputojam.
  2. Iesijājam samaisītu kopā kakao,sodu,piparkūku garšvielu un miltus.
  3. Kārtīgi izmaisam.
  4. Olas baltumu sākam putot ar šķiprniņu sāli,tad pievienojam citronskābi vai citrona sulu un putojam līdz izveidojas putas,tad pievienojam atlikušās divas ēd.k cukuru un saputojam līdz stingrām putām.
  5. Mīkla ir uz robežas,ka to īsti nevar putot ar mikseri un arī nevar mīcīt ar rokām.Tā ir ļoti stingra maisot ar karoti.
  6. Mīklu liekam konditorejas maisiņā un spiežam cepumus uz cepamā papīra.
  7. Cepam ap 200 grādiem ap 10 minūtēm

Komentāri

Ludmila 2012. gada 15. aprīlis 17:35
Es saakumaa domaaju ka neiznaaks,bet man viss iznaaca lloti labi un tikpat bruuni kaa bildee.Man lloti labi garssoja un manai ggimenei.
Ilze Leila 2012. gada 8. aprīlis 21:14
es dariju visu (man vismaz ta liekas) pec receptes. Tik bruni gan nesanaca, bet tapat saliku uz papira un liku cepties..... viss sakusa pleckas, sapuutaas, nokritas un sanaca ljoti sviestainas pleckas :(. Ko izdariju nepareizi?
Elīna 2012. gada 26. februāris 19:25
Pat ja lieto- 1 ola
- 5 ēd.k cukurs
- vaniļas cukurs
100.g sviests
- 1 ēd.k kakao
- 6 ēd.k milti
- 1/4 tēj.k soda

tad sanāk ļoti garšīgi tikai viņi nav tik brūni kā bildēs.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize