Deserta kūka

3 1

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • Sastāvdaļas želejas krēmam:
  • 800 g skābā krējuma
  • 200 g svaigā siera Maskarpone
  • 250 ml cukurs

Pagatavošana

60 min.
  1. Gatavojam pamatni:
  2. maliņām.
  3. Gatavojam želejas krēmu:
  4. Skābo krējumu puto ar cukuru līdz krēmveidīgai masai un līdz masa palielinās apjomā divas reizes.
  5. Tad pievieno svaigo sieru un turpina putot līdz viendabīgai krēmveidīgai, stingrai masai.
  6. Aukstā pienā iemaisa želatīnu, izmaisa un uzbriedina 5 minūtes, tad uzsilda siltu un maisa.
  7. Es 1/3 krēma masas ielēju sirds veida formā un, kad sastinga uzliku virsū apaļajam desertam,kurš arī jau bija sastindzis.
  8. Gatavojam zefīra krēmu:
  9. Olas baltumu putojam ar šķipsniņu sāli līdz baltums jau palicis krēmīgs,tad pievienojam 1 ēd.k cukuru un vaniļas cukuru un turpinam putot līdz izveidojas stingra masa,kas nekrīt nost no karotes.Lie
  10. Katliņā ielejam pārējos 50ml ūdeni,pievienojam 7 ēd.k cukuru un citronskābi.Vāram nepārtraukti maisot,kā parādās burbuļi no tā brīža vāram ap 7 minūtēm.
  11. Lai pārbaudītu vai sīrups gatavs mazu pilīti iepilinam traukā ar aukstu ūdeni,ja sīrups paliek vienā pikucī nevis izšķīst ūdenī tad gatavs.
  12. Šajā sīrupā tikko noņemtā no uguns ielejam želatīnu un izmaisam.
  13. Ņemam saputoto olas baltumu un nepārtrauk
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti