Cepeškrāsnī sautēti skābie kāposti ar kartupeļiem un pupiņām [fotorecepte

5 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 350 g skābētu kāpostu
  • 1 sīpols
  • 100 g kūpināta speķa
  • 10 ar mizu vārīti kartupeļi
  • 100 g konservētu pupiņu
  • Lauru lapas, pipari, sāls, cukurs

Pagatavošana

75 min.
  1. novāram kartupeļus ar mizu un pēc tam tos notīram;
    novāram kartupeļus ar mizu un pēc tam tos notīram;
  2. apcepjam nedaudz kūpināta speķa, pēc tam ar visiem tauciņiem ielejam to pīlē vai kādā citā traukā ar vāku, kur sautēsiet kāpostus;
    apcepjam nedaudz kūpināta speķa, pēc tam ar visiem tauciņiem...
  3. apcepjam sīpolu un arī to ieberam pīlē;
    apcepjam sīpolu un arī to ieberam pīlē;
  4. pīlē vai citā sautējamā traukā liekam klāt skābētos kāpostus, pieliekam 4 lauru lapas, nedaudz graudu piparu, sāli un apmēram 1 ēdamkaroti cukura. pielejam klāt apmēram 200g ūdens, galvenais nepārcensties, kāpostiem nav jāpeld ūdenī :) visu kārtīgi samaisam, liekam virsū vāku un sautējam 1h uz 200 grādiem no abām pusēm.
    pīlē vai citā sautējamā traukā liekam klāt skābētos kāpostus...
  5. pa to laiku varam apcept mūsu novārītos un nomizotos kartupeļus. sagriežam tos daiviņās, apcepjam vai nu eļļā vai kādos citos tauciņos, un noliekam malā. tos pievienosim nedaudz vēlāk.
    pa to laiku varam apcept mūsu novārītos un nomizotos kartupe...
  6. ik pa laikam būtu vēlams apmaisīt kāpostus.
  7. kad kāposti ir gandrīz jau gatavi(apmēram pēc 45min), liekam klāt kartupeļus un pupiņas. visu samaisam un ļaujam tam visam sautēties vēl kādas 15-20min.
    kad kāposti ir gandrīz jau gatavi(apmēram pēc 45min), liekam...
  8. lieliski garšo ar krējumu!
    lieliski garšo ar krējumu!
  9. P.S. papildus var likt svaigu cūkgaļu, ļoti labi iet kopā, to pievieno uzreiz, lai tā varētu izsautēties kopā ar kāpostiem, var iepriekš to arī apcept.. ja nav kūpināta speķa var likt arī žāvētu gaļu, speķi. Proporcijas var mainīt - ja vēlaties vairāk pupiņu var likt vairāk, tā pat arī ar kartupeļiem un kāpostiem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni