Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cepeškrāsnī sautēti skābie kāposti ar kartupeļiem un pupiņām [fotorecepte

2011. gada 19. decembris
Foto: TeddyWife
Pagatavošana
75 min
1. novāram kartupeļus ar mizu un pēc tam tos notīram;
Foto: TeddyWife
2. apcepjam nedaudz kūpināta speķa, pēc tam ar visiem tauciņiem ielejam to pīlē vai kādā citā traukā ar vāku, kur sautēsiet kāpostus;
Foto: TeddyWife
3. apcepjam sīpolu un arī to ieberam pīlē;
Foto: TeddyWife
4. pīlē vai citā sautējamā traukā liekam klāt skābētos kāpostus, pieliekam 4 lauru lapas, nedaudz graudu piparu, sāli un apmēram 1 ēdamkaroti cukura. pielejam klāt apmēram 200g ūdens, galvenais nepārcensties, kāpostiem nav jāpeld ūdenī :) visu kārtīgi samaisam, liekam virsū vāku un sautējam 1h uz 200 grādiem no abām pusēm.
Foto: TeddyWife
5. pa to laiku varam apcept mūsu novārītos un nomizotos kartupeļus. sagriežam tos daiviņās, apcepjam vai nu eļļā vai kādos citos tauciņos, un noliekam malā. tos pievienosim nedaudz vēlāk.
Foto: TeddyWife
6. ik pa laikam būtu vēlams apmaisīt kāpostus.
7. kad kāposti ir gandrīz jau gatavi(apmēram pēc 45min), liekam klāt kartupeļus un pupiņas. visu samaisam un ļaujam tam visam sautēties vēl kādas 15-20min.
Foto: TeddyWife
8. lieliski garšo ar krējumu!
Foto: TeddyWife
9. P.S. papildus var likt svaigu cūkgaļu, ļoti labi iet kopā, to pievieno uzreiz, lai tā varētu izsautēties kopā ar kāpostiem, var iepriekš to arī apcept.. ja nav kūpināta speķa var likt arī žāvētu gaļu, speķi. Proporcijas var mainīt - ja vēlaties vairāk pupiņu var likt vairāk, tā pat arī ar kartupeļiem un kāpostiem.
Uz augšu