Ungāru maize - Langosch

2011. gada 12. decembris
Foto: Agnese Vajevska
Es taisu šo mīklu vakarā un lieku uz nakti līdz rītam ledusskapī.
Pagatavošana
60 min
1. Siltā pienā liek raugu, pievieno cukuru un liek siltumā, lai uzbriest.
2. Kad raugs ir gatavas, liek visas sastāvdaļas blodā un mīcam mīklu. Mīklai ir jābūt diez gan stingrai, mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokam.
3. Kad mīkla ir gatava, liek to ledusskapī līdz rītam.
4. Nākošajā dienā ņem mīklu ārā un mazliet patur istabas temperatūrā. Kad mīkla ir nedaudz sasilusi, taisa bumbiņas apmēram 10 cm diametrā. Tā, lai skaisti iesēžas plaukstā.
Foto: Agnese Vajevska
5. Bumbiņas apsedz ar dvielīti un patur vēl kādas 30 minutes.
Foto: Agnese Vajevska
6. Lej eļļu pannā un liek uzkarst. Eļļai ir jābūt ļoti karstai.
7. Ņem mīklas rullīti un rullē no bumbiņām pankūciņas, diametrs ir atkarīgs no tā cik liela katram ir panna. Apmēram 2 - 3 mm biezumā.
Foto: Agnese Vajevska
8. Liek izrullēto pankūciņu ļoti karstā eļļā.
Foto: Agnese Vajevska
9. Mīklai cepoties, sāks mesties burbulīši, tā ir laba zīme!
Foto: Agnese Vajevska
10. Kad viena puse paliek zeltaina, apgriež langosch uz otru pusi. Cepšana neaizņems ilgāk par 30-40 sekundēm vienai pusei.
Foto: Agnese Vajevska
11. Iesaku ieklāt traukā virtuves papīra dvielīti, kas uzsūks eļļas pilienus.
12. Gatavo, ko likt virsū: saspiež ķiplociņus un samaisam kopā ar olīveļļu,
Foto: Agnese Vajevska
13. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Galdā liek krējumu vai ketčupu, ko vien sirds karo.
Foto: Agnese Vajevska
14. Kad esat gatavi ēst, parziež langosch ar ķiploku eļļu.
Foto: Agnese Vajevska
15. Pārkaisa ar sieru. Ja kadam ir vēlēšanās - uzpilina pāris piles krējumu vai kečupu un bauda

Labu apetīti!
Foto: Agnese Vajevska
Uz augšu