Ungāru maize - Langosch

5 1
Es taisu šo mīklu vakarā un lieku uz nakti līdz rītam ledusskapī.

Sastāvdaļas

  • 1 kg miltu
  • 300 g krējuma
  • 400 g piena
  • 50 g rauga
  • 2 olas
  • 2 tējk. cukura
  • 4 ēd. k. sāls

Pagatavošana

60 min.
  1. Siltā pienā liek raugu, pievieno cukuru un liek siltumā, lai uzbriest.
  2. Kad raugs ir gatavas, liek visas sastāvdaļas blodā un mīcam mīklu. Mīklai ir jābūt diez gan stingrai, mīca, kamēr tā vairs nelīp pie rokam.
  3. Kad mīkla ir gatava, liek to ledusskapī līdz rītam.
  4. Nākošajā dienā ņem mīklu ārā un mazliet patur istabas temperatūrā. Kad mīkla ir nedaudz sasilusi, taisa bumbiņas apmēram 10 cm diametrā. Tā, lai skaisti iesēžas plaukstā.
    Nākošajā dienā ņem mīklu ārā un mazliet patur istabas temper...
  5. Bumbiņas apsedz ar dvielīti un patur vēl kādas 30 minutes.
    Bumbiņas apsedz ar dvielīti un patur vēl kādas 30 minutes.
  6. Lej eļļu pannā un liek uzkarst. Eļļai ir jābūt ļoti karstai.
  7. Ņem mīklas rullīti un rullē no bumbiņām pankūciņas, diametrs ir atkarīgs no tā cik liela katram ir panna. Apmēram 2 - 3 mm biezumā.
    Ņem mīklas rullīti un rullē no bumbiņām pankūciņas, diametrs...
  8. Liek izrullēto pankūciņu ļoti karstā eļļā.
    Liek izrullēto pankūciņu ļoti karstā eļļā.
  9. Mīklai cepoties, sāks mesties burbulīši, tā ir laba zīme!
    Mīklai cepoties, sāks mesties burbulīši, tā ir laba zīme!
  10. Kad viena puse paliek zeltaina, apgriež langosch uz otru pusi. Cepšana neaizņems ilgāk par 30-40 sekundēm vienai pusei.
    Kad viena puse paliek zeltaina, apgriež langosch uz otru pus...
  11. Iesaku ieklāt traukā virtuves papīra dvielīti, kas uzsūks eļļas pilienus.
  12. Gatavo, ko likt virsū: saspiež ķiplociņus un samaisam kopā ar olīveļļu,
    Gatavo, ko likt virsū: saspiež ķiplociņus un samaisam kopā a...
  13. Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Galdā liek krējumu vai ketčupu, ko vien sirds karo.
    Sarīvē sieru uz smalkas rīves. Galdā liek krējumu vai ketčup...
  14. Kad esat gatavi ēst, parziež langosch ar ķiploku eļļu.
    Kad esat gatavi ēst, parziež langosch ar ķiploku eļļu.
  15. Pārkaisa ar sieru. Ja kadam ir vēlēšanās - uzpilina pāris piles krējumu vai kečupu un bauda

    Labu apetīti!
    Pārkaisa ar sieru. Ja kadam ir vēlēšanās - uzpilina pāris pi...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize