Spageti ar sēpijām itāļu gaumē

4 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 500 g sēpijas jeb tintes zivis
  • 320 g spageti makaroni
  • 250 ml sauss baltvīns
  • 60 ml olīveļļas
  • 6 svaigas bazilika lapiņas
  • 2 ēd.k. tomātu mērces
  • 1 mazs sīpols
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 /2 tējkarote cukura
  • Sasmalcināts sarkanais pipars (ja ēdienu vēlaties asāku)
  • Sāls

Pagatavošana

80 min.
  1. Eļļā apcep sasmalcinātu sīpolu un ķiploku. Kad sīpoli ir kļuvuši zeltaini, pievieno tiem sagatavotas, tīras sēpijas, kuras turpina cept uz lielas uguns, kamēr tās iekrāsojas. Pēc tam pievieno bazilika lapiņas, tomātu mērci, cukuru un piparus, un uz mazas uguns turpina visu sautēt apmēram vēl 1 h, pievienojot dažas ēdamkarotes vīna ikreiz, kad eļļa sāk atdalīties no tomātu mērces. Pasniedz kā mērci kopā ar spageti makaroniem.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni