Aļņa steiks

3 1

Sastāvdaļas

  • Kiploki - 3-4 galviņas , sāls , maltie pipari , timians( svaigs - tikai lapiņas), sojas mērce gaiša , oliveļļa

Pagatavošana

180 min.
  1. Aļna gaļu (man bija karbonade) sagriezt biezas šķēlites - 3-4 cm. Liekam katlā kartu gaļas , uzberam nedaudz sals , piparus , saspiestos ķiplokus (uz katra gabala ap 2 daiviņam ) , timiana lapiņas , aplejam nedaudz ar sojas merci un oliveļļu. ta mes turpinam ar katru nakamo kartu... beigas gaļu saspaidam ar rokam un atstajam marineties uz divam stundam.
    Aļna gaļu (man bija karbonade) sagriezt biezas šķēlites - 3-...
  2. Kad gaļa ir iemarinejusies - sagatavojam pannu cepšanai . Uz karsta panna izliekam 1/2 paciņas īsta sviesta , tur iemetam dažhas ķiploku daiviņas.. sviestam jābut izjausetam pilnibā... pirms cepšanas gaļu varetu nedaudz atklopet no abam pusem.
  3. sakam cept gaļu. 4 min no katras puses. ne vairak...
    sakam cept gaļu. 4 min no katras puses. ne vairak...
  4. Gaļa iznak superigi garšiga un suliga!!! starp citu to sviestu , kas paliks pāri no gaļas cepšanas var izmantot kartupeļu biezputrai --- mmmm ņammigi.... (tikai to sviestu lejiet caur sietiņu m lai nodegumi netiek kartupeļos) Labu apetitu !!!!!!!

Komentāri

Lita Āboliņa 2017. gada 16. novembris 22:01
Marinādi taisīju bez sojas mērces un arī sanāca ļoti gardi. Pilnībā pietiek cept 3-5 min no katras puses atkarībā no gabala lieluma.
RAIMONDS 2012. gada 23. decembris 22:41
Ļoti garšīgi, bija šaubas par cepšanas ilgumu, bet tiešām ar 4 minūtēm no katras puses pietiek.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni