Aļņa steiks

2011. gada 11. decembris
Foto: Receptes.lv
Pagatavošana
180 min
1. Aļna gaļu (man bija karbonade) sagriezt biezas šķēlites - 3-4 cm. Liekam katlā kartu gaļas , uzberam nedaudz sals , piparus , saspiestos ķiplokus (uz katra gabala ap 2 daiviņam ) , timiana lapiņas , aplejam nedaudz ar sojas merci un oliveļļu. ta mes turpinam ar katru nakamo kartu... beigas gaļu saspaidam ar rokam un atstajam marineties uz divam stundam.
Foto: Receptes.lv
2. Kad gaļa ir iemarinejusies - sagatavojam pannu cepšanai . Uz karsta panna izliekam 1/2 paciņas īsta sviesta , tur iemetam dažhas ķiploku daiviņas.. sviestam jābut izjausetam pilnibā... pirms cepšanas gaļu varetu nedaudz atklopet no abam pusem.
3. sakam cept gaļu. 4 min no katras puses. ne vairak...
Foto: Receptes.lv
4. Gaļa iznak superigi garšiga un suliga!!! starp citu to sviestu , kas paliks pāri no gaļas cepšanas var izmantot kartupeļu biezputrai --- mmmm ņammigi.... (tikai to sviestu lejiet caur sietiņu m lai nodegumi netiek kartupeļos) Labu apetitu !!!!!!!
Uz augšu