Sākums > Receptes > Uzkodas

"lielā" aknu pastēte

2011. gada 11. decembris
Foto: Anita Kozinda
Pastēte saucas "Lielā", jo gatavo kā vēlies, vienmēr sanāk ļoti garda un ļoti daudz. Jāsauc ciemos kaimiņi un draugi : )
Pagatavošana
30 min
1. Aknām rūpīgi noņem plēves un sagriež nelielos 2x2 cm gabaliņos. Dažkārt iesaka aknas pirms gatavošanas kādu stundu izmērcēt pienā, lai nonemtu rūgtumu. Man nav gadījies "rūgtumu" sastapties, tāpēc, to nedaru.
2. Cūkas speķim nogriež ādu un arī sagriež mazos gabaliņos un iek cepties uz sakarsētas pannas.
3. Burkānus un sīpolus notīra, sagriež ripiņās un liek cepties pannā, kur jau cepas speķis. Cep, līdz sīpoli zeltaini un burkāni pamīksti.
4. Atsevišķā pannā taukos liek cepties aknas. Cepot pa laikam apmaisa, līdz, aknas apceptas brūnas.
5. Visu sacepto liek bļodā ar stāvām malām. Pievieno garšvielas, sasmalcinātus ķiplokus, sviestu, piespiež citrona sulu.
6. Visu nedaudz sablendē ar blenderi. Tad pakāpineski blendējos pievieno pienu. Blendē līdz veidojas viendabīga pasķidra massa. Ir jāņem vērā ka atdziestot pastēte sabiezēs. Gatavu pastēti liek bļodiņās un liek lai pastāv ledusskapī.
7. Gatavo gardas maizītes. Grezno ar sviesta rullīšiem, timiāna lapiņām u.c. Labu apetīti!
Uz augšu