Sākums > Receptes > Zupas

Zupa ar jūras veltēm

2011. gada 9. decembris
Foto: Salas Zivis
Pagatavošana
40 min
1. Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. 1/3 daļu šampinjonus sagriež sīkās šķēlītēs, pārējās 2/3 daļas – nelielos kubiņos. Katliņā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns apmaisot sautē apmēram 5 minūtes. Visam pievieno sēnes un turpina sautēt 5 – 7 minūtes, ik pēc brīža apmaisot. Katliņā pielej vīnu, apmaisa un sautē vēl 10 minūtes. Visu pārlej ar vistas buljonu un vāra 5 minūtes, pēc tam pievieno sāli un iepriekš atlaidinātas jūras veltes, visu kopā uzvāra, pievieno saldo krējumu un uzkarsē. Pārkaisa ar sakapātām dillēm.
Uz augšu