Zupa ar jūras veltēm

3 1

Sastāvdaļas

  • 800 ml vistas buljons
  • 250 ml saldais krējums (tauku saturs 10 – 20%)
  • 200 g šampinjoni
  • 200  g jūras kokteilis; 
  • 100  ml baltvīns
  • 30 – 50 g saldkrējuma sviests
  • 2  gab. sīpoli
  • 1  daiviņa ķiploka
  • Sāls
  • Dilles

Pagatavošana

40 min.
  1. Smalki sagriež sīpolus un ķiplokus. 1/3 daļu šampinjonus sagriež sīkās šķēlītēs, pārējās 2/3 daļas – nelielos kubiņos. Katliņā izkausē sviestu, pievieno sīpolus un ķiplokus. Uz mazas uguns apmaisot sautē apmēram 5 minūtes. Visam pievieno sēnes un turpina sautēt 5 – 7 minūtes, ik pēc brīža apmaisot. Katliņā pielej vīnu, apmaisa un sautē vēl 10 minūtes. Visu pārlej ar vistas buljonu un vāra 5 minūtes, pēc tam pievieno sāli un iepriekš atlaidinātas jūras veltes, visu kopā uzvāra, pievieno saldo krējumu un uzkarsē. Pārkaisa ar sakapātām dillēm.

Komentāri

Toms 2014. gada 24. decembris 17:33
Zupa sanāk dievīga. Es pielieku jūras veltes vairāk, lai ir biezāka.
Richards 2012. gada 4. janvāris 12:24
Sezu un shtukoju a ko lai dara ar to vistu no kuras varishu buljonu!?!?!? Un kapec nav piemineti kaperi?

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas