Risotto ar jūras veltēm un spilvas parmezāna siera-ķiploku mērci

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • Rīsi risotto - 400g
  • Sviests - 100g
  • Sīpols - 100g
  • Ķiploks - 10g
  • Safrāns - 2g
  • Baltvīns vai vermuts - 120g
  • Sāls - 10g
  • Maltie baltie pipari - 5g
  • Parmezāna siers - 40g
  • Dārzeņu buljons - 800g
  • Šampinjoni - 30g
  • Spilvas Parmezāna siera-ķiploka mērce - 30g

Pagatavošana

60 min.
  1. Risotto rīsus un sīpolus sagrieztus kubiņos viegli apcep sviestā. Mazliet pievieno baltvīnu vai vermutu un ļauj iztvaicēties, pievieno dārzeņu buljonu tik daudz, lai tas ir 1,5 - 2 reizes vairāk kā rīsu. Pievieno klāt ķiploku, sāli, piparus un uz lēnas uguns ļauj vāroties uzbriest, lai uzsūc buljonu. Pievieno klāt jūras veltes, apmaisa un ļauj mazliet tvaicēties kopā ar rīsiem. Kad viss ir gatavs, pievieno rīvētu parmezāna sieru. Atsevišķā pannā, viegli, sviestā apcep uz pusēm pārgrieztus šampinjonus līdz zeltaini brūnai krāsai. Risotto ar jūras velšu masu liek uz šķivja, pa virsu liek apceptus šampinjonus un pārkaisa ar parmezāna sieru. Apkārt masai pārlejam mazliet uzsildītu Spilvas Parmezāna siera-ķiploku mērci. Lai labi garšo.
  2. Recepte tapusi sadarbībā ar Double Coffee.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni