Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Risotto ar jūras veltēm un spilvas parmezāna siera-ķiploku mērci

2011. gada 1. decembris
Foto: Spilva
Pagatavošana
60 min
1. Risotto rīsus un sīpolus sagrieztus kubiņos viegli apcep sviestā. Mazliet pievieno baltvīnu vai vermutu un ļauj iztvaicēties, pievieno dārzeņu buljonu tik daudz, lai tas ir 1,5 - 2 reizes vairāk kā rīsu. Pievieno klāt ķiploku, sāli, piparus un uz lēnas uguns ļauj vāroties uzbriest, lai uzsūc buljonu. Pievieno klāt jūras veltes, apmaisa un ļauj mazliet tvaicēties kopā ar rīsiem. Kad viss ir gatavs, pievieno rīvētu parmezāna sieru. Atsevišķā pannā, viegli, sviestā apcep uz pusēm pārgrieztus šampinjonus līdz zeltaini brūnai krāsai. Risotto ar jūras velšu masu liek uz šķivja, pa virsu liek apceptus šampinjonus un pārkaisa ar parmezāna sieru. Apkārt masai pārlejam mazliet uzsildītu Spilvas Parmezāna siera-ķiploku mērci. Lai labi garšo.
2. Recepte tapusi sadarbībā ar Double Coffee.
Uz augšu