Gardā burkānkūka

5 1

Sastāvdaļas

  • 3 vidēji burkāni
  • 2 lielas olas
  • 185 g cukura
  • 170 g eļļas
  • 150 g miltu
  • 1 tējk.sodas
  • 1 tējk cepamā pulvera
  • 110 g rozīnu
  • 50 g valriekstu
  • 1 tējk maltā kanēļa
  • 1 /2 tējk.maltā muskatrieksta
  • 1 /4tējk. Maltu krustnagliņu

Pagatavošana

60 min.
  1. ietauko formu izbārsti to ar rīvmaizi vai mannu.uzkarsē krāsni līdz 160 grādiem. Uz vidēji rupjas rīves sarīvē burkānus. Sakuļ olas ar cukuru viendabīgā masā, iemaisa eļļu. Citā traukā iesijā miltus un caurjauc tos ar sodu,cepamo pulveri,garšvielām,rozīnēm,un tad pievieno to olu-eļļas masai,rūpīgi sajauc. Visbeidzot pieliek rīvētos burkānus,atkal sajauc, ieliek formā un šauj cepeškrāsnī. Cep aptuveni 45-55 minūtes,gatavību pārbaudot ar koka skaliņu - ja tas, iedurts kūkas viducī,nāk ārā sauss un tīrs, tava burkānkūka ir gatava. Izņem ārā un ļauj tai atdzist.Labu apetīti!!!:)

Komentāri

Iveta 2014. gada 9. augusts 13:51
A ko darīt ar valriekstiem??? - palika pāri...
Sanda 2012. gada 15. aprīlis 18:47
Paldies - loti laba!!!!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize