Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem un malto gaļu

4 1

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • 8 kartupeļi
  • 300 g svaigu šampinjonu
  • 250 g maltas teļa gaļas
  • 200 g Holandes siera
  • 150 ml piena
  • 100 ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • 50 g sviesta
  • Garšvielas pēc izvēles (sāls, maltie pipari, saldā paprika, hmeli suneli u.c.)

Pagatavošana

90 min.
  1. Nomizo un plānās šķēlēs sagriež kartupeļus.
  2. Cepamformā izkausē sviestu un 2 - 3 kārtās liek kartupeļus.
  3. Kartupeļus apkaisa ar garšvielām un liek cepeškrāsnī.
  4. Samaisa olu ar garšvielām (kopējā gaļas un saldā paprika) un pienu, un malto gaļu. Ļauj ievilkties.
  5. Pēc 20 min. klāj gaļas maisījumu uz kartupeļiem. Ja iepriekš palikuši pāri kartupeļi, virs maltās gaļas var klāt vēl vienu slāni kartupeļus, ko atkal pārkaisa ar garšvielām.
  6. Nomazgā un šķēlītēs sagriež šampinjonus.
  7. Sarīvē sieru.
  8. Kad kartupeļi un gaļa kopā ir cepušies 20 min. (gaļa sāk brūnēt), pārklāj visu ar šampinjoniem. Pārkaisa sacepumu ar garšvielām, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa sieru. Visu liek cepeškrāsnī vēl uz ~10 min.
    Kad kartupeļi un gaļa kopā ir cepušies 20 min. (gaļa sāk brū...
  9. Lai labi garšo! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Anda 2015. gada 7. februāris 10:35
Ir labs.Var variēt ar gaļas un sēņu izvēli.man bija buka gaļa un vasarā lasīrtās beci\nas un vēl, vispirms kartupeļus izvārīju ar visu mizu, tā lai ir gan vēl stingri un tad viss ir OK tajās 50min
Raivis 2014. gada 16. augusts 21:39
Pec apraksta sanak, ka cepeshkrasni viss cepas 50min, tacu reali ir jacep vismaz 2x ilgak, jo kartupeli cieti.
Raivis 2014. gada 16. augusts 21:38
Pec apraksta sanak, ka cepeshkrasni viss cepas 50min, tacu reali ir jacep vismaz 2x ilgak, jo kartupeli cieti.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni