Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Kartupeļu sacepums ar šampinjoniem un malto gaļu

2011. gada 15. novembris
Foto: Digna
Pagatavošana
90 min
1. Nomizo un plānās šķēlēs sagriež kartupeļus.
2. Cepamformā izkausē sviestu un 2 - 3 kārtās liek kartupeļus.
3. Kartupeļus apkaisa ar garšvielām un liek cepeškrāsnī.
4. Samaisa olu ar garšvielām (kopējā gaļas un saldā paprika) un pienu, un malto gaļu. Ļauj ievilkties.
5. Pēc 20 min. klāj gaļas maisījumu uz kartupeļiem. Ja iepriekš palikuši pāri kartupeļi, virs maltās gaļas var klāt vēl vienu slāni kartupeļus, ko atkal pārkaisa ar garšvielām.
6. Nomazgā un šķēlītēs sagriež šampinjonus.
7. Sarīvē sieru.
8. Kad kartupeļi un gaļa kopā ir cepušies 20 min. (gaļa sāk brūnēt), pārklāj visu ar šampinjoniem. Pārkaisa sacepumu ar garšvielām, pārlej ar saldo krējumu un pārkaisa sieru. Visu liek cepeškrāsnī vēl uz ~10 min.
Foto: Digna
9. Lai labi garšo! :)
Uz augšu