Kastanu kremzupa

3 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 250 g kastaņu
  • 200 g sēņu (baravikas vai bekas, vai gailenes, vai celmenes)
  • 20 g sviesta
  • 1 ēd. k. olīveļļas
  • Glāze sausa sarkana vīna (vēlams merlot)
  • Litrs veģetārais buljons (labāk pašu pagatavots: vienādās devās sīpols, burkāni un selerijas kāti)
  • 20 g saldā krējuma
  • 2 nelieli sipoli
  • Sals, ja buljonu pagatavojat paši

Pagatavošana

40 min.
  1. Apsutina sasmalcinātu sīpolu eļļā un sviestā. Pievieno sasmalcinātas sēnes un apsutina.
  2. Pievieno vīnu un ļauj tam zem vāka izsutināties.
  3. Pievieno kastaņus un buljonu, vajadzības gadījumā sāli. Vāra aptuveni 20 minūtes, kamēr kastaņi gatavi.
  4. Gatavo masu sakuļ blenderī vai ar mikseri un veido krēmzupu. Pievieno saldo krējumu un ļauj pavārīties kādas 10 minūtes. Pasniedz ar grauzdiņiem.
  5. Labu apetīti!
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas