Cepumu-ķiršu kūka

4 1

Sastāvdaļas

  • Pamatnei:
  • 1 paciņa Kalev cepumi ar šokolādes garšu
  • 80 g sviesta
  • Pildījumam:
  • 200 g Svaigais siers (var izmantot igauņu Merevaik)
  • 100 g skābais krējums
  • 100 g pūdercukurs
  • 1 tējk. vaniļas cukurs
  • ½ citrona sulas
  • 400 g saldā krējuma
  • 3 tējk. Želatīna pulvera + ūdens
  • Viens slānis cepumu ar šokolādes garšu (100g) ievietošanai starp pildījumu
  • Noformēšanai:
  • 400 g sasaldēti vai svaigi ķirši
  • 1 paciņa želejas pulvera ar ķiršu garšu

Pagatavošana

60 min.
  1. Sadrupina cepumus. Izkausē sviestu un pievieno sadrupinātajiem cepumiem. Masu ieliek apaļas formas pannā un piepresē.
  2. Pildījuma pagatavošanai sajauc kopā svaigo sieru, skābo krējumu, pūdercukuru, vaniļas cukuru un citronu sulu. Sagatavo želatīnu. Saputo saldo krējumu un pievieno siera krēma masu, vienlaikus rūpīgi maisot, tad pievieno želatīna masu un rūpīgi samaisa pildījumu. Uzlej masu uz cepumu masas pannā
  3. un kādu laiciņu patur ledusskapī. Pa to laiku izšķīdina ūdenī želejas pulveri un pievieno ķiršiem. Maisījumu pārlej kūkai.

Komentāri

ralfs 2016. gada 15. maijs 11:47
laba kūka

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize