Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Tumšā šokolādes tarte ar mandelēm

2011. gada 15. novembris
Foto: Kalev
Pagatavošana
60 min
1. Apaļo formu (~26 cm diam.) izklāj ar cepamo papīru. Ieklāj gan apakšu, gan sānu malas.
2. Vispirms saputo olas un pievieno ūdeni. Ūdenim jābūt maksimāli aukstam.
3. Atsevišķā bļodā izkausē šokolādi un samaisa ar istabas temperatūrā turētu sviestu.
4. Sajauc kopā abas masas (šokolādes-sviesta masu un olu-ūdens masu) un rūpīgi samaisa.
5. Tad sajauc kopā miltus, kakao, cepamo pulveri un cukuru un pievieno kūkas masai.
6. Visu masu uzmanīgi ielej sagatavotajā pannā un cep 140-160 grādu temperatūrā 1-1,5h. Lai krāsnij pievienotu mitrumu, novieto ūdens bļodu krāsns lejas daļā.
7. Glazūras pagatavošanai izkausē šokolādi un samaisa ar istabas temperatūras sviestu. Ar glazūras masu apsmērē kūkas virsu un sānus. Kūkas sānus apkaisa ar mandeļu pārslām.
8. Pirms pasniegšanas kūka jātur aukstā vietā vismaz pusstundu.
Uz augšu