Sākums > Receptes > Brokastis

Bagātīgais un nesaldais riekstu brokastu musli

2011. gada 14. novembris
Foto: katrina antonova
Pagatavošana
60 min
1. Sakarsē krāsni 180 grādu karstu. Izklāj ar cepamo papīru vienu platu vai divas šaurākas plātis. Ja cepsi divās, tad krāsns jādarbina konvekcijas režīmā.
2. Vienā bļodā sajauc auzu un rudzu pārslas, pusi no visiem riekstiem. Katliņā liek sviestu, sīrupu, vaniļas ekstraktu un cukuru. Liek karsēties uz mazas liesmas līdz sviests un cukurs izkusis. Visu laiku maisa.
3. Kad izkusis, pievieno bļodas saturam un visu kārtīgi samaisa. Izber visu uz pannas un izlīdzina.
4. Liek cepeškrāsnī un cep 15–20 minūtes līdz kļūst viegli zeltains. Pamaisa kādas divas reizes.
5. Izņem ārā un ieber bļodā, lai pilnībā atdziest. Tad pievieno visas pārējās sastāvdaļas un samaisa. Liek traukā, kurā uzglabās un kuru iespējams aiztaisīt.
6. Lai labi garšo! :)
Uz augšu