Sāļais dārzeņu pīrāgs

5 1

Sastāvdaļas

  • 250 ml kefīrs
  • 120 gr eļļa
  • 0.25 gr cukurs
  • 0.09 gr sāls
  • 11 gr maizes raugs
  • 480 gr milti
  • 300-400 gr pildījums,tur var likt kas katram garšo
  • Man patīk
  • 200 gr kūpināta gaļa
  • 1 gb cukini
  • 2 gb tomāti
  • 2 gb paprika krāsaina,var likt vairāk ja garšo
  • 3 gb gurķi nelieli
  • 200 gr saldā kukurūza
  • 200 gr siers pārrīvēšania beigās
  • 2 olu dzeltenumi apsmērēšanai
  • 125 gr majonēze

Pagatavošana

90 min.
  1. Sagatavo rauga mīklu.
  2. Kamēr tā rūgst,sagriez visus dārzeņus,gaļu smalkos stienīšos.
  3. Uzrūgušo mīklu sadala lielākā gabalā un mazāku,no kura izveido tievu pīni,noliec malā.
  4. Izrullē lielāko mīklas gabalu apaļu,vidū izveido ar picas griežamo nazīti visvieglāk,tādus kā saulītes stariņus,neizgriežot līdz malai.
  5. Apliec apkārt apļa malai izveidoto pīni.
  6. apsmērē visu ar olu dzeltenumu.
  7. Tad sajauc sagrieztos dārzeņus ar majonēzi tik,lai saturs turas kopā,pieber 5 piparu maisījumu,ja vajag mazliet sāli,baziliku drusku,dilles - ko nepieminēju bet vajag garšai.
  8. Tad šo maisījumu saliek pa apli uz rauša malas,tā bagātīgi,cik var uzlikt.
  9. tad pa vienam ņem stariņus un loka no vidus uz malu,piespiežot stara galu pie apakšmalas.
  10. Izveidojas beigās kā dārzeņu vainags ar pāris mīklas stariem,vai ne?
  11. tad vēl starus apsmērē ar olu.
  12. Liek cepties 200 grādu temperatūrā,pa laikam palūkojoties kāds izskatās.
  13. Aptuveni 5 minūtes pirms cepšanās beigām,izņem no krāsns,riktīgi pārkaisa ar smalki sarīvētu sieru un ieliek uz pāris minūtēm atpakaļ,lai izkūst siers un beidz cepties līdz galam.
  14. Pārklāj dvielīti vai folliju un ļauj pīrāgam ''atpūsties''no lielā karstuma,pie reizes viņš arī atdzisīs un tad vieglāk būs sagriezt.
  15. Ceru ka garšos arī jums!:)

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti