Sākums > Receptes > Zupas

Diētiskā šampinjonu biezzupa

2011. gada 9. novembris
Foto: Diāna
Pagatavošana
20 min
1. Šampinjonus sagriež plānās šķēlēs un liek katliņā apcepties, vēlams olīveļļā. Kartupeļus, pirms tam mērcētus ūdenī (lai atbrīvotos no cietes), vara pienā, kamēr tie sāk jukt, tad samīca kā biezenim. Pielej pienu, lai biezenis ir šķidrs, kā zupai.
2. Šampinjoniem pielej vīnu, cepoties ļauj tam iztvaikot, tad pielej nedaudz ūdeni, lai pārsedz sēnes. Pieber muskatriekstu.
3. Kad kartupeļi gatavi, lej klāt sēnēm caur sietiņu, pievieno pienu vai ūdeni, ja nepieciešams, lai masa būtu viegli bieza. Uzliek katliņam vāku un ļauj pāris minūtes pastāvēt un ievilkties.
4. Kartupeļu vietā var izmantot Dobeles Kartupeļu biezputru.
5. Dzeltenīgākai nokrāsai pievienoju drusciņ kurkumu. Var pievienot pie pasniegšanas zaļumus.
Uz augšu