Aukstā putukrējuma - piena šokolādes tarte

4 1

Sastāvdaļas

  • Kūkas pamatnei:
  • 165 g Kalev klasisko cepumu (1 paciņa)
  • 100 g sviesta
  • Virskārtai:
  • 400 g biezpiena
  • 400 g saldā krējuma 38%
  • 50 g cukura
  • 1 tējk. vaniļas cukura
  • 200 g piena šokolādes Kalev Special (4 tāfelītes pa 50 g)
  • 1 tējk. citrona sulas
  • 2 tējk. želatīna

Pagatavošana

60 min.
  1. Sasmalcina cepumus, sajauc ar istabas temperatūras sviestu.
  2. Ieliek iegūto masu veidnē ar cepampapīru (veidnes diametrs ~ +24 cm).
  3. Puto saldo krējumu ar cukuru, pēc tam lēnām iecilā saputotajā masā biezpienu, kas iepriekš izberzts caur sietiņu vai sablenderēts ar blenderi.
  4. Izkausē šokolādi, pievieno biezpiena masai.
  5. Beigās pievieno uzbriedinātu želatīnu un ar iegūto masu pārklāj cepumu masu veidnē.
  6. Atstāj kūku ledusskapī vismaz 5-6 stundas.
    Izmanto cepumus un piena šokolādi dekorēšanai. Pasniedz ar skābu ogu dresingu vai ievārījumu.

    Lai labi garšo!
    Atstāj kūku ledusskapī vismaz 5-6 stundas.
Izmanto cepumus...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Sintija 2013. gada 10. jūlijs 20:50
Ļoti garda kūka, pamatni gan uzcepu no biskvīta, bet ļoti feina. Stipri līdzīgi Kūkotavas dārgaja kūkai.
Anete 2011. gada 14. novembris 20:25
Garda un viegli pagatavojama! + es vēl ieteiktu pievienot masai svaigu apelsīnu sulu, tad ir vispār prima! Un esmu provējusi taisīt arī ar tumšo šokolādi, kas arī labi der!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize