Dārzeņu sacepums kiš-miš

4 1

Sastāvdaļas

  • 6 vid.lieluma ar mizu novārīti KARTUPEĻI
  • 2 vid.lieluma BURKĀNI
  • 1 liels SĪPOLS
  • 3 vid.lieluma TOMĀTI
  • 1 liela PAPRIKA
  • 1 /2 vid.lieluma PUĶKĀPOSTS
  • Buntīte DILLES
  • 350 g liellopa MALTĀ GAĻA
  • 400 g Krievijas SIERS
  • 2 olas
  • Vegeta (es to lietoju sāls vietā, tāpēc var arī sāli), pipari, gaļas kopējā garšviela (var iztikt arī tikai ar pipariem).... gar;svielas pievienojam pēc savām vēlmēm un garšas kārpiņām

Pagatavošana

70 min.
  1. nomizojam un sagriežam kubiciņos sīpolu, sarīvējam burkānus, sagriežam kubiciņos papriku...apcepam uz pannas zem vāka, kamēr burkāns paliek zeltains, tad pievinoju nedaudz ūdeni, lai pasut ~3minūtes
     nomizojam un sagriežam kubiciņos sīpolu, sarīvējam burkānus...
  2. atsevišķi apcepam malto gaļu, pievienojam gaļas kopējo garšvielu... kad gaļiņa apcepusies, sajaucam ar iepriekš apceptajiem dārzeņiem un cepam zem vāk vēl kādas 3 min.
  3. puķkāpostu liekam katlinā un aplejam ar ūdeni (~1/3 no puķkāpostu daudzuma), pievienojam nedaudz vegetu (sāli), sautējam,līdz paliek mīksti
  4. kamēr uz plīts notiek rosība, sarīvējam sieru
     kamēr uz plīts notiek rosība, sarīvējam sieru
  5. sildam cepeškrāsni 200°C, lai silst gan augša, gan apakša
  6. iesmērējam trauku, kurā gatavosim sacepumu ar tauciņiem, sākam krāmēt pirmo kārtu - ripiņās sagrieztu kartupeli
  7. kā nākamo kārtu es izvēlējos sacepto malto gaļu, tad tomātus, kurus apkaisu ar pipariem un vegetu (sāli) un tad lieku izsautētos puķkāpostus
     kā nākamo kārtu es izvēlējos sacepto malto gaļu, tad tomātu...
  8. pāri puķkāpostam pārkaisu sieru un dilles, tad krāmēju vēlreiz visu tādā pašā secībā un nobeidzu ar 1/2 no pāri palikušā siera un dillēm
     pāri puķkāpostam pārkaisu sieru un dilles, tad krāmēju vēlr...
  9. krāsns silta, lieku savam traukam vāku un iekšā cepties 30-40 minūtes
     krāsns silta, lieku savam traukam vāku un iekšā cepties 30-...
  10. sakuļam 2 olas, pievienojam atlikušo sieru un dilles, pārlejam pāri sacepumam, kad tas zem vāka jau cepies ~40min...
  11. vāku neliekam un atpakaļ krāsnī uz 15-20 min, kamēr ola vairs nav staipīga un izskatās ok :)
    vāku neliekam un atpakaļ krāsnī uz 15-20 min, kamēr ola vair...
  12. GATAVS!!! Man garšo ar krējumu, un ēst vēl mierīgi var 3. dienā :)
  13. Labu apetīti!!!
    Labu apetīti!!!

Komentāri

Baiba 2013. gada 15. aprīlis 17:15
Lieliska recepte. Paldies!
Katja 2012. gada 31. marts 18:54
nereāli garšīgi! Paldies par recepti!
Artūrs 2012. gada 8. janvāris 19:39
Sanāca nu ļooti garšīgi. Ieteikumi. Pie sastāvdaļām vajadzēja pierakstīt krējums kā arī garšvielas nevajaga žēlot.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni