Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sacepums kiš-miš

2011. gada 2. novembris
Foto: Ieva M.
Pagatavošana
70 min
1. nomizojam un sagriežam kubiciņos sīpolu, sarīvējam burkānus, sagriežam kubiciņos papriku...apcepam uz pannas zem vāka, kamēr burkāns paliek zeltains, tad pievinoju nedaudz ūdeni, lai pasut ~3minūtes
Foto: Ieva M.
2. atsevišķi apcepam malto gaļu, pievienojam gaļas kopējo garšvielu... kad gaļiņa apcepusies, sajaucam ar iepriekš apceptajiem dārzeņiem un cepam zem vāk vēl kādas 3 min.
3. puķkāpostu liekam katlinā un aplejam ar ūdeni (~1/3 no puķkāpostu daudzuma), pievienojam nedaudz vegetu (sāli), sautējam,līdz paliek mīksti
4. kamēr uz plīts notiek rosība, sarīvējam sieru
Foto: Ieva M.
5. sildam cepeškrāsni 200°C, lai silst gan augša, gan apakša
6. iesmērējam trauku, kurā gatavosim sacepumu ar tauciņiem, sākam krāmēt pirmo kārtu - ripiņās sagrieztu kartupeli
7. kā nākamo kārtu es izvēlējos sacepto malto gaļu, tad tomātus, kurus apkaisu ar pipariem un vegetu (sāli) un tad lieku izsautētos puķkāpostus
Foto: Ieva M.
8. pāri puķkāpostam pārkaisu sieru un dilles, tad krāmēju vēlreiz visu tādā pašā secībā un nobeidzu ar 1/2 no pāri palikušā siera un dillēm
Foto: Ieva M.
9. krāsns silta, lieku savam traukam vāku un iekšā cepties 30-40 minūtes
Foto: Ieva M.
10. sakuļam 2 olas, pievienojam atlikušo sieru un dilles, pārlejam pāri sacepumam, kad tas zem vāka jau cepies ~40min...
11. vāku neliekam un atpakaļ krāsnī uz 15-20 min, kamēr ola vairs nav staipīga un izskatās ok :)
Foto: Ieva M.
12. GATAVS!!! Man garšo ar krējumu, un ēst vēl mierīgi var 3. dienā :)
13. Labu apetīti!!!
Foto: Ieva M.
Uz augšu