Eklērs

4 1

Sastāvdaļas

  • 1 /2 glāzes ūdens
  • 50 g sviesta
  • 2 olas
  • 3 ēdk. miltu
  • Šķipsniņa sāls
  • Šķipsniņa cukura
  • PILDĪŠANAI
  • Citrons – 1 gab
  • Mascarpone siers – 1 paka (½ kg)
  • Kondensētais piens – 2 ēdamkarotes
  • Olas – 2 gab

Pagatavošana

30 min.
  1. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pielej pienu vai ūdeni, maisot pieber miltus, līdz izveidojas viendabīga masa. Maisot karsē, līdz mīkla kļūst biezāka un atlec no katla malām. Mīklu atdzesē līdz 50 0C. Pakāpeniski pieliek 1 olu un 1 olas dzeltenumu. Galvenais, lai ola nesarec.
  2. Uz pannas veido eklēra formas un liek cepeškrāsnī 220 0C uz 20 min. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt krāsns durvis!
  3. Sarīvē citrona mizu, izspiež citrona sulu un sajauc ar kondensēto pienu. Tajā iecilā Mascarpone sieru un piemaisa 2 olu dzeltenumus.
  4. Kad eklēri izcepušies, tos atdzesē un pilda ar sagatavoto krēmu.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti