Paldies Receptes.lv lietotājai Veronikai par skaistajiem foto, kuri tapa izmantojot šo recepti!
Pagatavošana
50 min
1. Uz lēnas uguns izkausē sviestu. Kad tas izkusis, pielej pienu vai ūdeni, maisot pieber miltus, līdz izveidojas viendabīga masa. Maisot karsē, līdz mīkla kļūst biezāka un atlec no katla malām. Mīklu atdzesē līdz 50*C. Pakāpeniski pieliek 1 olu un 1 olas dzeltenumu. Galvenais, lai ola nesarec.
2. Uz pannas veido eklēra formas (formu var izvēlēties pēc patikas un iespējām) un liek cepeškrāsnī 220*C uz 20 minūtēm. Nekādā gadījumā nedrīkst virināt krāsns durvis!
3. Sarīvē citrona mizu, izspiež citrona sulu un sajauc ar kondensēto pienu. Tajā iecilā Mascarpone sieru un piemaisa 2 olu dzeltenumus.
4. Kad eklēri izcepušies, tos atdzesē un pilda ar sagatavoto krēmu.