Dinamo rīga (olas ar papriku mērci)
Sastāvdaļas
4 porcijas- 1 dzeltena un 1 sarkana smalki sakapāta paprikas pāksts
- 2 smalki sakapāti baltie sīpoli
- 2 smalki sakapātas ķiploku daiviņas
- 1 ēd. k. smalki sakapātu pētersīļu
- 1 ēd. k. smalki sakapāta svaiga bazilika
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
- 2 ēd. k. olīveļļas
- 6 ēd. k. cukura
- 1 ēd. k. baltvīna etiķa
- 1 /2 ēd. k. cukura
- 2 tomāti
- 6 nolobītas cieti vārītas olas
- Pannā samaisa paprikas, sīpolus, ķiploku, pētersīļus un baziliku, pievieno šķipsniņu sāls un eļļu un sautē uz vidējas liesmas.
- Tomātus uz 30 sekundēm iegremdē verdošā ūdenī, pēc tam aplej ar aukstu ūdeni un novelk miziņu.
- Tomātus sagriež mazos gabaliņos un pievieno maisījumam. Turpina karsēt uz lēnas uguns, līdz mērce sabiezē.
- Pievieno etiķi un cukuru un labi samaisa. Pieber sāli un piparus.
- Noņem no plīts un atdzesē.
- Olas pārgriež gareniski uz pusēm. Izņem dzeltenumus, saspaida un iemaisa tomātu un papriku mērcē.
- Olas piepilda ar maisījumu un kārto traukā. Pārlej ar pārpalikušo mērci.To arī var pasniegt uz grauzdētas maizes šķēlēm kopā ar olām.
- Pirms pasniegšanas olas ieliek ledusskapī vismaz uz 30 minūtēm.
Komentāri