Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Cūkgaļas karbonāde "saldais ābols"

2011. gada 26. oktobris
Foto: Inda_Ganga
Pagatavošana
50 min
1. Pagatavošana divām personām:
2. 1) Marināde gaļai. Sagriež smalki sīpolus, pievieno ābolu etiķi un olīveļļu (abus pa 1 ēdamk.), šķipsnu piparu, šķipsnu sāli un cukuru. Marinādi rūpīgi samaisa. Gaļu pārlej ar marinādi, rūpīgi izmīca un atstāj marinādē uz 30 minūtēm vai 1 h (pēc ieskatiem);
3. 2) Gaļu apvārta olā un miltos. Izņemot pa vienam gabalam no marinādes, rūpīgi iemērc olā (viegli uzputota ar šķipsniņu sāls un cukura), tad miltos un liek cepties uz lēnas uguns olīveļļā. Kad karbonāde gandrīz gatava, pievieno tai no marinādes sīpolus zacenei.
4. Servē ar vaŗītiem kartupeļiem vai kartupeļu biezeni.
5. Baumo, ka gardi gan! :)
Uz augšu