Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Spageti ruksis bazilikā

2011. gada 26. oktobris
Foto: Inda_Ganga
Pagatavošana
50 min
1. Pagatavošana:
2. 1) Cūkgaļas sagatavošana. Cūku sagriež kubos un apcep sagatavotā eļļas maisījumā (uz pannas uzlej eļļu, vienmērīgi izlīdzina pa visu pannu, uzber tējkaroti piparus, sasmalcina bazilika lapas un 1/3 no tām pievieno) uz lielas uguns, lai apbrūninās. Kad brūns, samazina uz mazu uguns liesmu, uzliek vāku lai sutināt un pievieno pusi no atlikušā bazilika;
3. 2) Paralēli vāra makaronus. Vāra līdz tie kļūst mīksti (tuvojas šķīšanas stadijai) buljonā. Ūdeni pēc tam nokāš;
4. 3) Pagatavo tomātu salātus. Tomātu sagriež mazos gabalos un pievieno bazilika pesto, lai ir ņiprs;
5. 4) Gatavo makaroniem dresingu. Sviestu samīca ar smalki rīvētu ķiploku, pievienojot nedaudz (1/2 tējkarotes) olīveļļas, šķipsniņu maltos piparus, sasmalcinātas 3 lielas bazilika lapas un 1 selerija lapu. Kad masa gatava, to iecilā makaronus un samaisa, līdz sviests izkusis;
6. 5) Servēšana.Makaronus, tomāru salātus un gaļu servē vienā traukā.
7. Baumo, ka gardi gan! :)
Uz augšu