Variācija par Boloņas mērci

4 1

Sastāvdaļas

  • 500 g maltās gaļas (liellopa, cūkgaļas)
  • 1-2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 4 daiviņa/s ķiploka
  • 1 bundžina ar tomātiem savā sulā
  • 1 ēd. k. tomātu pastas
  • Sāls
  • Pipari
  • Raudenes
  • Eļļa
  • 200-30 ml sarkanā vīna
  • Spageti
  • Siers pārkaisīšanai

Pagatavošana

120 min.
  1. Burkānus, sīpolus notīra un smalki sakapā. Es izmantoju virtuves kombainu. Tad uzkarsē pannu, pievienojot nelielu daudzumu eļļas, Apcep burkānus un sīpolus.
    Burkānus, sīpolus notīra un smalki sakapā. Es izmantoju virt...
  2. Kad burkāni, sīpoli ir apbrūninājušies, ņem nost pannu no plīts, pārber masu bļodā vai izmanto otru pannu un ar nelielu daudzumu eļļas, apcep malto gaļu, sadalot to pēc iespējas sīkākos gabaliņos, max 15 min.
    Kad burkāni, sīpoli ir apbrūninājušies, ņem nost pannu no pl...
  3. Kad maltā gaļa ir apcepusies, pannā iekšā ber iepriekš apceptos burkānus un sīpolus, pievieno arī tomātus savā sulā (es pērku ar veseliem tomātiem, un pati tos sagriežu mazos gabaliņos), 1 ēdamkaroti tomātu pastas, raudenes, ķiplokus, sāli, piparus.
    Kad maltā gaļa ir apcepusies, pannā iekšā ber iepriekš apcep...
  4. Visu papildina ar 200 ml sarkanā vīna.
    Visu papildina ar 200 ml sarkanā vīna.
  5. Visu labi samaisa un uz lēnas temperatūras sautē 1,5 - 2 h, ik pa brīdim maisot un pievienojot nedaudz sarkano vīnu. Vīna vietā var pievienot ūdeni. Jo ilgāk mērce sautēsies, jo garšīgāk sanāks.
    Visu labi samaisa un uz lēnas temperatūras sautē 1,5 - 2 h,...
  6. Pasniedz ar spageti, citiem makaroniem vai manā gadījumā ar olu nūdelēm. Beigās pārkaisa ar sieru.

    Labu apetīti!
    Pasniedz ar spageti, citiem makaroniem vai manā gadījumā ar...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Normunds 2013. gada 20. septembris 17:32
Paldies par recepti, sieviņu iepriecināšu. Tik viena žēl, ka mūsu burvīgie lielveikala necenšas pārdot svaigu gaļu ( tad būtu pavisam ideālas vakariņas) .
Es 2012. gada 13. maijs 03:08
Sarkanvīnā gatavota boloņas mērce ir ko vērta! Vienīgi - prasītos tomēr kāds no cietajiem, izturētajiem sieriem pa virsu, piemēram, parmezāns. Standarta sieram šajā gadījumā nav tā garša

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni