Sākums > Receptes > Konditoreja un maize

Kārtainās mīklas kāpostu pīrāgs

2011. gada 25. oktobris
Foto: Depositphotos.com
Ļoti gards gan karsts, gan atdzesēts! Pēc pieredzes - ēd pat kāpostu nīdēji :)
Pagatavošana
80 min
1. Sagriež kāpostu gabaliņos un liek uz pannas cepties. Cepu pa daļām, jo visa sagrieztā kāpostgalviņa uz pannas nesalien. Cep kamēr brūngani. Tad sagriež sīpolus un arī izcep. Atsevišķā bļodā sajauc kopā sacepto kāpostu un sīpolus, pievieno sāli (pēc garšas).
2. Novāra 5 olas, sagriež kubiciņos un pievieno masai. Visu kārtīgi samaisa.
3. Mīklu sadala divās daļās un izrullē cepešpannas izmēros. Cepešpannā ieklāj cepampapīru un ievieto izrullēto mīklu.
4. Tad visu masu izkārto pa cepampannu un pa virsu klāj otro mīklas daļu, kura sagriezta strēmelītēs. Ar to veido rūtiņu rakstu, starp rūtiņām atstājot caurumiņus, lai pīrāgs skaistāks.
Pīrāga virsmu var noklāt ar olas dzeltenumu, lai zeltaināks.
5. Cep cepeškrāsnī 180 grādos apmēram 1h, kamēr mīkla kārtīgi izcepusies.

Labu apetīti!
Uz augšu