Pildīts tomāts

2011. gada 23. oktobris
Foto: Gunta Adamoviča
Pagatavošana
20 min
1. Ņem stingru tomātu, nogriež "cepurīti", izdobj mīkstumu ar sēklām.
2. Biezpienam pievieno krējumu, sāli, dilles, sasmalcinātu mazos kubiņos, svaigu gurķi un samaisa. Biezpiena masai jābūt stingrai, lai neplūst. Iepilda izdobtajā tomātā.
3. No tomāta vidus izņemto mīkstumu izberž caur sietu, liek klāt zaļumus - pētersīļus vai citus, kādi nu kuram labāk garšo, piespiež ķiploka daiviņu, sāli. Samaisa un liek kā mērcīti.
4. Ēdiens labi der brokastīs ar omleti vai ko citu. Var arī ēst ar vārītiem kartupeļiem vai vienkārši ar maizi kā patstāvīgu ēdienu.
5. Lai labi garšo!
Foto: Gunta Adamoviča
Uz augšu