Mana pica

4 1

Sastāvdaļas

  • 4 dl miltu (200g)
  • ½ tējk. sāls
  • 1 tējk. soda
  • 50 g sviesta, margarīna vai eļļas
  • 150 ml piens
  • Pildījumam
  • Tomātu mērce
  • Šķiņķis (vārīts vai žāvēts)
  • 1 paprika
  • 2 tomāti
  • Rīvēts siers
  • Baziliks
  • Pildījumam
  • Olīveļļa
  • Baziliks
  • Mozzarella vai Mālpils siers
  • Vītināts šķiņķis
  • 2 tomāti
  • Rīvēts kūstošs siers
  • Oregano

Pagatavošana

60 min.
  1. Samīca viendabīgā masā visas mīklas sastāvdaļas. Var taisīt vienu lielu vai divas mazākas picas.
  2. pildījumam picu apsmērē ar tomātu mērci, uz picas kārto strēmelītēs sagrieztu šķiņķi, sagrieztu papriku (vēlams ņemt zaļo, lai pica izskatās krāsaināka), tomātu šķēlītes. Visu bagātīgi apkaisa ar rīvēto sieru un uzdrupina kaltētu baziliku.
  3. pildījumam picu apsmērē ar olīveļu un apkaisa ar baziliku (var izmantot arī pesto mērci), uzklāj vītinātā šķiņķa strēmelītes, mozarella vai mārlpils siera kubiciņus, tomātu šķēlītes. Apkaisa visu ar rīvētu sieru un oregano.
  4. Atšķīrībā no rauga mīklas, šī cepjot neuzpūšas un paliek plāna, tādēļ labi, ja ir sātīgs pildījums.

Komentāri

Gerda 2011. gada 8. oktobris 20:27
galīgi garam :/
Elza Muižniece 2010. gada 9. augusts 20:05
Super! Kā reiz mājās raugu neatradu!
Vienīgi man milti mazliet vairāk aizgāja.

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni