Siera cepumi ar ķimenēm

5 1

Sastāvdaļas

  • 200 gr. siera (es ņēmu 100 g Krievijas un 100 g Maasdam)
  • 200 gr. sviesta
  • 200 -250 gr. miltu
  • 1 ola (+1 ola gatavo cepumu apsmērēšanai)
  • Sāls
  • Ķimenes

Pagatavošana

40 min.
  1. Šāda veida receptes atradīsiet vairākas, es arī par bāzi ņēmu vienu no tām, bet pārveidoju savā gaumē. Sanāca ļoti garšīgi.
    Šāda veida receptes atradīsiet vairākas, es arī par bāzi ņēm...
  2. Sviestu atstāt istabas temperatūrā, līdz tas mīksts (lai vieglāk mīcīt mīklu).
  3. Es ņēmu 2 veidu sierus, jo siera cepumi ir vislielākā mērā atkarīgi no izvēlētā siera! Man bija Krievijas siers un Maasdam siers 1:1.
  4. Sieru sasmalcina blenderī. Lai siers vieglāk sasmalcinās un nelīp pie trauka malām un nažiem, to, sagrieztu kubikos, uz 10-20 min ieliek saldētavā, lai paliek ciets. Tad smalcina.
  5. Sieru ar sviestu sajauc kopā, pievieno olu, ķimenes, sāli (jo sieriem bieži trūkst sāls) un ber klāt miltus, mīcot mīklu.
  6. Miltus es beru "uz aci", tiklīdz mīklas masa ir pietiekami viendabīga un nelīp pie rokām, lai var veidot cepumiņus.
  7. Ņem no mīklas pa gabaliņam, rullē strēmeles, sagriež tās apm.3-4 cm garās strēmelītēs (kā vēlaties), no tām veido smukus radziņus un liek uz pannas uz cepampapīra.
  8. Cep krāsnī ~200C temp. kādas 15-20 min.!
  9. Beigās apsmērē ar sakultu olu, lai spīd.
  10. Lai labi garšo! :)
    Lai labi garšo! :)

Komentāri

Egpeg 2016. gada 15. oktobris 17:34
Ar olu apsmere pirms likshanas krasni, vai ne?
Egpeg 2016. gada 15. oktobris 16:56
Ar olu apsmere pirms likshanas krasni, vai ne?
rasa 2013. gada 23. novembris 20:11
ļoti garšīgi

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Konditoreja un maize