Butternut skvoša (ķirbja) krēmzupa

5 1

Sastāvdaļas

  • 25 g sviests
  • 2 mazie sīpoli
  • 450 g sviesta ķirbis (butternut skvošs) var arī parasto ķirbi
  • 1.2 l vistas buljona
  • 225 g kartupeļu
  • 1 tējkarote paprikas pulveri
  • 120 ml saldā krējuma

Pagatavošana

45 min.
  1. Izkausēt sviestu lielā katlā. Pievienot sasmalcinātus sīpolus un cept apmēram 5 minūtes, līdz tie ir mīksti.
     Izkausēt sviestu lielā katlā. Pievienot sasmalcinātus sīpol...
  2. Pievieno sagrieztu gabaliņos sviesta ķirbi, vistas buljonu, kartupeļus un paprikas pulveri.
     Pievieno sagrieztu gabaliņos sviesta ķirbi, vistas buljonu,...
  3. Uzkarsēt masu līdz vārīšanās temperatūrai un tad to samazināt un sautēt apmēram 35 minūtes, līdz visi dārzeņi ir mīksti.
  4. Ieliet zupu blenderī un sablenderēt.
  5. Zupu lieciet atpakal katlā un pievienojiet saldo krējumu.
    Zupu lieciet atpakal katlā un pievienojiet saldo krējumu.
  6. Vēlreiz uzvāriet un baudiet!
    Vēlreiz uzvāriet un baudiet!

Komentāri

Aija 2012. gada 12. decembris 18:22
Taisu atkaartoti un sanaak ljoti laba, viena no gardaakajaam zupaam, esam sajuusmaa! :)
Enija 2011. gada 2. novembris 18:58
Riktīgi labi! Man gan nebija blendera, tādēļ sanāca putra ar biezumiņiem, bet tikuntā ļoti garšīga. Tas sīpols dod labu garšu. Būs jātaisa biežāk :)

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas