Biešu krēmzupa

5 1
Kolekcijas: Veģetārās

Sastāvdaļas

  • 5 -6 vidēja lieluma bietes
  • 3 -4 kartupeļi
  • Čilli pipari
  • 3 -4 bumbieri
  • Dor blue siers
  • Salds krējums
  • Piens
  • Sausais buljons

Pagatavošana

90 min.
  1. Nomizo bietes un kartupeļus (kartupeļus ņemu apmēram 1:3 attiecībā pret bietēm, jo tie vairāk paredzēti zupas ietumēšanai), sagriež palielos kubiņos, pārlej ar ūdeni, pievieno čilli piparu (daudzums atkarīgs no tā, cik ass ēdiens ēdājiem garšo, bet zupai jābūt ar nelielu asumiņu pēcgaršā! Galvenais, lai asums būtu "tīrs", šeit nederēs jauktās garšvielas, lai nepārmāktu autentisko biešu maigo garšu) un liek vārīties, kamēr dārzeņi mīksti. Vārot parasti pievienoju 1 pabiezu šķēli citrona ar visu mizu, lai nedaudz līdzsvarotu biešu saldeno garšu (to pirms dārzeņu blenderēšanas izņemu). Sablenderē dārzeņus. Pievieno buljonu, jo sāli nelieku nemaz. Klāt pieleju saldo krējumu un pienu (to daru "uz aci", lai zupas konsistence būtu patīkama). Uzvāru.
  2. Nomizo bumbierus, sagriež nelielos kubiņos un sviesta&olīveļļas maisījumā karamilizē uz pannas uz ātras uguns.
  3. Karstu zupu lej šķīvjos, iedrupina pa šķēlei Dor blue sieru, pievieno apceptos bumbierus. Klāt var pasniegt grauzdētu maizi.
  4. Labu apetīti!

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Zupas