Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Maltās gaļas - kartupeļu sacepums

2011. gada 17. oktobris
Foto: Depositphotos
Pagatavošana
50 min
1. Izmanto stikla karstumizturīgu trauku (var izmantot arī cepešpannu, bet tad sanāks klāt tikai divās kārtās).
2. Uzkarsē pannu, kurā apcep malto gaļu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno maltās gaļas garšvielu.
3. Pa to laiku sagriež kartupeļus ripiņās, vienu kartupeli, ko klās pašā trauka apakšā, var griezt biezākās ripās. Samet bļodā, pārlej nedaudz olīveļļu un pārkaisa ar kartupeļu garšvielu.
4. Bļodas apakšu noklāj ar kartupeļu ripām, tad pa virsu parklāj kārtiņu ar gatavo malto gaļu, tad atkal liek kartupeļu kārtiņu un tā kādas 3-4 kārtas. Pēdējā, augšējā, kārta tiek klāta no kartupeļiem.
5. Tad uztaisa mērcīti ar ko pārlies visu sacepumu. Krējumu sajauc ar divām sakultām olām, pievieno maltās gaļas garšvielu, ķiplokpiparus, u.c. garšvielas pēc izvēles. Visu kārtīgi samaisa un pārlej sacepumu. Ja krējuma mērce iznāk pabieza, var nedaudz pieliet ūdeni.
6. Sacepumu liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos, cep kādas 45 min, tad parkaisa ar sieru un pacep vēl tik ilgi, lai siers izkustu.
7. Kad gatavs, pārber ar zaļumiem, ja vēlās.
8. Atcerēties! Nepārforsēt ar eļļu, jo gaļā jau tā ir daudz taukvielas, lai nesanāk ļoti eļļains. Var likt arī tomātus, ja grib kādu dārzeni, vienkārši zinu, ka manam vīrietim negaršo tādi mīksti tomāti.
9. Labu apetīti! :)
Uz augšu