Maltās gaļas - kartupeļu sacepums

5 1
Maltās gaļas - kartupeļu sacepums
Foto: Depositphotos

Sastāvdaļas

4 porcijas
  • Pieci vidēji lieli kartupeļi
  • 500 g maltās gaļas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 300 ml skābā krējuma
  • 2 olas
  • 100 gr siera (Krievijas, Holandes)
  • Kartupeļu garšviela
  • Gaļas kopējā garšviela
  • Citas garšvielas (pēc izvēles)

Pagatavošana

50 min.
  1. Izmanto stikla karstumizturīgu trauku (var izmantot arī cepešpannu, bet tad sanāks klāt tikai divās kārtās).
  2. Uzkarsē pannu, kurā apcep malto gaļu kopā ar sīpoliem un ķiplokiem, pievieno maltās gaļas garšvielu.
  3. Pa to laiku sagriež kartupeļus ripiņās, vienu kartupeli, ko klās pašā trauka apakšā, var griezt biezākās ripās. Samet bļodā, pārlej nedaudz olīveļļu un pārkaisa ar kartupeļu garšvielu.
  4. Bļodas apakšu noklāj ar kartupeļu ripām, tad pa virsu parklāj kārtiņu ar gatavo malto gaļu, tad atkal liek kartupeļu kārtiņu un tā kādas 3-4 kārtas. Pēdējā, augšējā, kārta tiek klāta no kartupeļiem.
  5. Tad uztaisa mērcīti ar ko pārlies visu sacepumu. Krējumu sajauc ar divām sakultām olām, pievieno maltās gaļas garšvielu, ķiplokpiparus, u.c. garšvielas pēc izvēles. Visu kārtīgi samaisa un pārlej sacepumu. Ja krējuma mērce iznāk pabieza, var nedaudz pieliet ūdeni.
  6. Sacepumu liek cepties cepeškrāsnī 200 grādos, cep kādas 45 min, tad parkaisa ar sieru un pacep vēl tik ilgi, lai siers izkustu.
  7. Kad gatavs, pārber ar zaļumiem, ja vēlās.
  8. Atcerēties! Nepārforsēt ar eļļu, jo gaļā jau tā ir daudz taukvielas, lai nesanāk ļoti eļļains. Var likt arī tomātus, ja grib kādu dārzeni, vienkārši zinu, ka manam vīrietim negaršo tādi mīksti tomāti.
  9. Labu apetīti! :)
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Kristiāna 2016. gada 8. novembris 18:49
Es tos kartupeļus sagriezu ka frī(man ir speciāls aparāts)un sanāca ļoti garšīgi
Krista Kraule 2016. gada 19. oktobris 16:26
Tieši tagad taisu, cerams ka iznāks gardi. :)
Kristiāna 2016. gada 1. oktobris 12:39
Perfekti!

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni