Skotu olas jeb ola maltajā gaļā

5 1

Sastāvdaļas

3 porcijas
  • 3 novārītas, prātīgi nolobītas olas (vāra 5 min., lai vidus paliek šķidrs)
  • 1 sakulta ola
  • 400 g kotlešu masas
  • 150 g miltu
  • Rīvmaize
  • Sīpoli
  • Ķiploki
  • Garšvielas, pēc saviem uzskatiem, pie maltās gaļas liek klāt
  • Mazliet eļla
  • Pārtikas plēve

Pagatavošana

40 min.
  1. Malto gaļu sadala 3 bumbās, ņem pirmo bumbu un izmīca uz pārtikas plēves, olu apviļā miltos (tas tāpēc,lai labāka saķere ar gaļu un ola nepaliktu zila), liek pa vidu maltai gaļai, ar plēves palīdzību ietinam olu.
    Esam prātīgi, jo ola nav cieti novārīta.
    Malto gaļu sadala 3 bumbās, ņem pirmo bumbu un izmīca uz pār...
  2. Sagatavo nepieciešamos produktu panēšanai.
    Sagatavo nepieciešamos produktu panēšanai.
  3. Apviļā miltos, olā, rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kura pārklāta ar sviestpapīru vai folliju, uzsmidzina vai viegli pārsmērē ar eļļu.
    Apviļā miltos, olā, rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kura pā...
  4. Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 25 min.
    Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 25 min.
  5. Tā lūk izskatās ola maltās gaļas kažokā. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
    * Man cepeškrāsns ir ar fēnu, ja jums nav, tad noteikti vajadzētu cept 210/ 220 grādos.
    * Malto gaļu var veidot arī paši, samaļ cūkgaļu, pieliek smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kaut ko no zaļumiem (dilles, pētersīli utt.) + garšvielas.
    * Rīvmaizi es arī pagatavoju pati no vecās baltmaizes.
    * Nepārvariet olas!

    Lai labi garšo!
    Tā lūk izskatās ola maltās gaļas kažokā. Pasniedz ar piedevā...
Recepti laboja: Receptes.lv šefpavārs

Komentāri

Gneska 2013. gada 4. februāris 12:52
Vai tik tas nav tas "viltotais zakis"?
vezme 2012. gada 17. septembris 17:11
so recepti izmeiginasu ar dvinumasu majturibaa izklausas jau nu loti garsigi
Dace 2012. gada 15. septembris 10:24
vistas olas vietā liekot paipalu oliņu- mazas sātīgas bumbiņas- garša olai maigāka

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Pamatēdieni