Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Skotu olas jeb ola maltajā gaļā

2011. gada 15. oktobris
Foto: Aiga Zepa
Pagatavošana
40 min
1. Malto gaļu sadala 3 bumbās, ņem pirmo bumbu un izmīca uz pārtikas plēves, olu apviļā miltos (tas tāpēc,lai labāka saķere ar gaļu un ola nepaliktu zila), liek pa vidu maltai gaļai, ar plēves palīdzību ietinam olu.
Esam prātīgi, jo ola nav cieti novārīta.
Foto: Aiga Zepa
2. Sagatavo nepieciešamos produktu panēšanai.
Foto: Aiga Zepa
3. Apviļā miltos, olā, rīvmaizē un liek uz cepešpannas, kura pārklāta ar sviestpapīru vai folliju, uzsmidzina vai viegli pārsmērē ar eļļu.
Foto: Aiga Zepa
4. Liek cepeškrāsnī 190 grādos uz 25 min.
Foto: Aiga Zepa
5. Tā lūk izskatās ola maltās gaļas kažokā. Pasniedz ar piedevām pēc izvēles.
* Man cepeškrāsns ir ar fēnu, ja jums nav, tad noteikti vajadzētu cept 210/ 220 grādos.
* Malto gaļu var veidot arī paši, samaļ cūkgaļu, pieliek smalki sagrieztus sīpolus, ķiplokus, kaut ko no zaļumiem (dilles, pētersīli utt.) + garšvielas.
* Rīvmaizi es arī pagatavoju pati no vecās baltmaizes.
* Nepārvariet olas!

Lai labi garšo!
Foto: Aiga Zepa
Uz augšu