Saldais ābolītis

3 1

Sastāvdaļas

  • 6 vidēji lieli āboli
  • 3 ēd.k. sviests
  • 5 ēd.k. cukura
  • Vaniļas cukurs
  • Kārtainā mīkla

Pagatavošana

20 min.
  1. Ābolus nomizo, izņem serdi sagriež četrās daļās.Ņemam formu, kāda nu mājās ir, ieliekam sviestu, cukuru un vaniļas cukuru saliekam sagrieztos ābolus, pārklājam ar kārtāno mīklu. Nosmērējam mīklu ar pienu un sadurstam ar dakšiņu , nu lai mīklai caurumiņi. Liekam sakarsētā plīti cepties aptuveni 15-20 min. Kad mīkla virspusē skaisti brūna, ņemam ārā no krāsns, nedaudz uzgaidām un apgriežot otrādi izliekam garšīgo rausīti uz trauka. Ābolīši būs ar skaistu karameli.Pasniedzam siltu ar vaniļas saldējumu.
  2. Ieteiktu kārtaino mīklu nerullēt plānāku, bet uzlikt uz āboliem kāda ir paciņā plāksnītēs. Lai visiem garšo.

Komentāri

Pievienot komentāru

Pievienot komentārus var tikai autorizēti lietotāji.

Autorizēties

Jaunumi

Skatīt vairāk

Jaunākās receptes

Deserti