Sākums > Receptes > Pamatēdieni

Dārzeņu sacepums ar spinātu mērci

2011. gada 10. oktobris
Foto: Līva Morica
Pagatavošana
30 min
1. Cepešpannā saliek visus dārzeņus ( burkānu un kartupeļus sagriež ripiņās), izņemot papriku, tomātu un spinātus. Puķkāpostu pirms tam novāra. Apkaisa ar garšvielām (ķiplokpipari, kartupeļu garšviela, citronpipari, virdžīnijas garšviela) un liek uzkarsētā cepeškrāsnī (220 grādos) uz 15 min. Tikmēr atkausē spinātu ripiņas, ieliekot tās 200 ml verdošā ūdenī, tad klāt liek 200 gr bezpiedevu jogurtu un divas sakultas olas, kā arī ēdamkaroti sojas Visu kārtīgi samaisa, lai izveidojas mērces konsistence. Klāt vēl pieber ķiplokpiparus u.c. garšvielas. Ar mērci aplej visus dārzeņus, kas jau 15 min krāsnī ir cepušies, un atkal liek cepties. pēc 10 min pārkaisa pāri sarīvēto sieru un uzber paprikas kubiciņus un uzliek tomātu šķēles, un cep vēl kādas 5-7 min.
Uz augšu